Кличко вирішив перевірити всі нафтобази та АЗС Києва


Київська адміністрація має намір перевірити нафтобази і автозаправні станції міста на предмет дотримання пожежної безпеки.

Про це у facebook повідомив мер столиці Віталій Кличко.

"У зв'язку з пожежею на нафтобазі у Васильківському районі та пожежами, які почастішали на об'єктах у Києві, я підпишу розпорядження перевірити усі нафтобази та автозаправки в столиці на дотримання пожежної безпеки. Такої катастрофи, як під Києвом, повторитися не повинно!", - написав міський голова.

 

Він також додав, що у гасінні пожежі беруть участь 26 одиниць техніки київського гарнізону ДСНС і більше 100 чоловік особового складу. Також на місці працюють 11 машин швидкої допомоги з Києва.

"Крім того, столичні лікарні і опіковий центр у режимі повної готовності, щоб приймати людей. Щодо екологічної ситуації: на під’їздах у столицю два пости – зі сторони Обухова та по одеській трасі – проводять заміри на наявність у повітрі продуктів горіння", - додав Кличко.

За даними Держслужби з надзвичайних ситуацій, пожежа з нафтобази поширилася на ліс. Станом на 14:30 розповсюдження вогню на лісові масиви поблизу осередку пожежі зупинено.

На місці чергують 4 одиниці техніки ДСНС, що контролюють ситуацію. Площа розповсюдження вогню на ліс була незначною (100-150 метрів).

Як відомо, 8 червня під Васильковим стався вибух на базі нафтопродуктів компанії БРСМ, яку пов’язують із екс-міністром уряду Азарова Едуардом Ставицьким.

У зоні займання під Києвом опинилася ще одна база нафтопродуктів компанії KLO.

Внаслідок займання постраждали 14 осіб, одна людина померла.

З трьома працівниками ДСНС не встановлено зв'язок. Вогнем знищено майже 10 одиниць техніки.  

Шестеро бійців ДСНС з різними ступенями опіків доправлені до лікарень.

Триває евакуація мешканців двох сіл. 

"БРСМ-Нафта" пояснює причину виникнення займання на своїй нафтобазі зовнішнім втручанням і пов'язує це із продовженням терористичних актів на об'єктах компанії.

У МВС розглядають кілька версій пожежі, серед яких порушення правил техніки безпеки, технічні причини та навмисний підпал.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ