Турчинов: Пожежа у Василькові несе загрозу через бойовий арсенал


Секретар РНБО Олександр Турчинов заявляє про серйозну небезпеку через пожежу у Василькові, оскільки поруч перебуває військова частина з бойовим арсеналом, уже проводиться його евакуація.

Про це Турчинов заявив журналістам у Васильківському районі, неподалік від нафтобази, повідомляє "Українська правда" з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Є серйозна небезпека, і саме тому поруч зі мною перебуває міністр оборони, тому що в 50 метрах від кордону пожежі перебуває військова частина, де є бойовий арсенал", - заявив Турчинов.

"Уже з учорашнього дня почалася евакуація арсеналу, який перебуває на цій території, але цей процес триває", - додав він.

Як відомо, 8 червня під Васильковим стався вибух на базі нафтопродуктів компанії БРСМ, яку пов’язують із екс-міністром уряду Азарова Едуардом Ставицьким.

У зоні займання під Києвом опинилася ще одна база нафтопродуктів компанії KLO.

Внаслідок займання постраждали 14 осіб, одна людина померла.

З трьома працівниками ДСНС не встановлено зв'язок. Вогнем знищено майже 10 одиниць техніки.  

Шестеро бійців ДСНС з різними ступенями опіків доправлені до лікарень.

Триває евакуація мешканців двох сіл. 

"БРСМ-Нафта" пояснює причину виникнення займання на своїй нафтобазі зовнішнім втручанням і пов'язує це із продовженням терористичних актів на об'єктах компанії.

У МВС розглядають кілька версій пожежі, серед яких порушення правил техніки безпеки, технічні причини та навмисний підпал.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ