У БРСМ поки не знають, скільки нафти було на базі під Васильковом до вибуху


У групі компаній БРСМ поки не мають точних даних про об'єми нафтопродуктів, які зберігались на їхній базі під Васильковом до вибуху.

Про це "Українській правді" повідомили в прес-службі компанії.

"Загальний об'єм бази – 25 тисяч кубометрів. Зараз ми не можемо сказати точно, скільки там станом на сьогодні було нафтопродуків, але база була заповнена", - розповіли у БРСМ.

"Конкретними цифрами володіє директор нафтобази, але він зараз перебуває у лікарні", - пояснили в компанії.

Крім директора, від вибуху постраждали ще три співробітники нафтобази.

"Один зі співробітників у вівторок вранці помер у лікарні", - повідомили у прес-службі.

Як відомо, 8 червня під Васильковим стався вибух на базі нафтопродуктів компанії БРСМ, яку пов’язують із екс-міністром уряду Азарова Едуардом Ставицьким.

У зоні займання під Києвом опинилася ще одна база нафтопродуктів компанії KLO.

Як відомо, 8 червня під Васильковим стався вибух на базі нафтопродуктів компанії БРСМ, яку пов’язують із екс-міністром уряду Азарова Едуардом Ставицьким.

У зоні займання під Києвом опинилася ще одна база нафтопродуктів компанії KLO.

Внаслідок займання постраждав директор бази та ще три співробітники. Один зі співробітників вранці 9 червня помер у лікарні.

У групі компаній БРСМ відзначили, що не мають точних даних про об'єми нафтопродуктів, які зберігались на їхній базі під Васильковом до вибуху, але наголосили, "що база була заповнена".

За даними ДСНС, станом на 11 годину 9 червня з трьома працівниками ДСНС не встановлено зв'язок. Вогнем знищено майже 10 одиниць техніки.   

Шестеро бійців ДСНС з різними ступенями опіків доправлені до лікарень.

Мережа АЗК "БРСМ-Нафта", якій належить нафтобаза і яку пов’язують із Едуардом Ставицьким, вважає малоймовірним, що причиною пожежі стала недбалість.

Директор департаменту стратегічного маркетингу мережі Олександр Мельничук заявив, що останнім часом звучала низка заяв, спрямованих проти компанії, "зокрема з вуст пана Гаврилова" (ймовірно – гендиректор ДП "Укртранснафтопродукт" Володимир Гаврилов).

"БРСМ-Нафта" пояснює причину виникнення займання на своїй нафтобазі зовнішнім втручанням і пов'язує це із продовженням терористичних актів на об'єктах компанії.

Раніше компанія заявляла, що 16 січня на автозаправному комплексі в місті Бровари (Київська область) було виявлено й знешкоджено вибуховий пристрій.

Про цей і ще 2 факти виявлення вибухівки були сповіщені компетентні органи, у тому числі й СБУ, але, за даними прес-служби компанії, ці факти не були до кінця розслідувані.

У МВС розглядають кілька версій пожежі, серед яких порушення правил техніки безпеки, технічні причини та навмисний підпал.

Українська правда. Київ  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ