Міліція розглядає три версії пожежі на нафтобазі під Києвом



Фото ДСНС

До пожежі на нафтобазі у селищі Глеваха на Київщині могли призвести грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів, технічна складова і навмисний підпал.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, повідомляє сайт МВС.

Він відзначив, що правоохоронці розглядають усі три версії, а остаточну причину займання з’ясує слідство.

"Зараз достовірно встановити причину цієї трагедії неможливо. Пожежа триває. На даний час, рятувальників і техніку відведено з епіцентру займання вогню, оскільки зберігається небезпека повторних вибухів, - зазначив Шкіряк.

Він також додав, що станом на 11 годину 9 червня рятувальники роблять все можливе для локалізації пожежі та подальшої ліквідації наслідків вибуху.

"Втрачено кілька одиниць пожежно-рятувальної техніки. На жаль, є жертви серед бійців пожежно-рятувальних загонів. Поки що не має зв'язку з кількома рятувальниками. Шестеро бійців ДСНС, з різними ступенями опіків доправлені до лікарень", - підкреслив Шкіряк.

За даними ДСНС, станом на 11 годину 9 червня з трьома працівниками ДСНС не встановлено зв'язок. Вогнем знищено майже 10 одиниць техніки. 

Як відомо, "БРСМ-Нафта" (Київ), пояснює причину виникнення займання на своїй нафтобазі зовнішнім втручанням і пов'язує це із продовженням терористичних актів на об'єктах компанії.

Пожежа на території нафтобази у селищі Глеваха сталася 8 червня о 17:29. Загорівся резервуар із паливом об’ємом 900 куб. м., потім вогонь перекинувся на розташовані поруч резервуари з бензином.

Внаслідок цього постраждало 5 осіб, яких із опіками та отруєнням продуктами горіння різних ступенів тяжкості госпіталізовано. Раніше повідомлялося про 1 загиблого.

9 червня на нафтобазі стався вибух. 

Голова МВС Арсен Аваков вранці 9 червня повідомив у Twitter, що "загинули пожежники". Водночас загорілася ще одна база нафтопродуктів. 

За даними ДСНС, станом на 10:30 ранку 9 червня внаслідок детонування наземних резервуарів постраждало 6 працівників ДСНС, яких з різними ступенями опіків госпіталізовано до медичних закладів.

Для оцінки ситуаціі та координації дій підрозділів ДСНС і Нацгвардіі, на місце події прибув міністр МВС Арсен Аваков.

Мережа АЗК "БРСМ-Нафта", якій належить нафтобаза і яку пов’язують із Едуардом Ставицьким, вважає малоймовірним, що причиною пожежі стала недбалість.

Директор департаменту стратегічного маркетингу мережі Олександр Мельничук заявив, що останнім часом звучала низка заяв, спрямованих проти компанії, "зокрема з вуст пана Гаврилова" (ймовірно – гендиректор ДП "Укртранснафтопродукт" Володимир Гаврилов).

Українська правда. Київ  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ