"БРСМ-Нафта": Причина пожежі на нафтобазі під Києвом – зовнішнє втручання


Компанія "Стейт Ойл", яка є роздрібним оператором компанії "БРСМ-Нафта" (Київ), пояснює причину виникнення пожежі на своїй нафтобазі в селищі Глеваха зовнішнім втручанням і пов'язує це із продовженням терористичних актів на об'єктах компанії.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на прес-службу компанії.

"На наш погляд, причина пожежі – зовнішнє втручання. Вважаємо, випадок пов'язаний із продовженням терактів на об'єктах мережі", - повідомили в прес-службі.

Раніше компанія заявляла, що 16 січня на автозаправному комплексі в місті Бровари (Київська область) було виявлено й знешкоджено вибуховий пристрій.

Про цей і ще 2 факти виявлення вибухівки були сповіщені компетентні органи, у тому числі й СБУ, але, за даними прес-служби компанії, ці факти не були до кінця розслідувані.

Як відомо, пожежа на території нафтобази у селищі Глеваха сталася 8 червня о 17:29. Загорівся резервуар із паливом об’ємом 900 куб. м., потім вогонь перекинувся на розташовані поруч резервуари з бензином.

Внаслідок цього постраждало 5 осіб, яких із опіками та отруєнням продуктами горіння різних ступенів тяжкості госпіталізовано. Раніше повідомлялося про 1 загиблого.

9 червня на нафтобазі стався вибух. 

Голова МВС Арсен Аваков вранці 9 червня повідомив у Twitter, що "загинули пожежники". Водночас загорілася ще одна база нафтопродуктів. 

За даними ДСНС, станом на 10:30 ранку 9 червня внаслідок детонування наземних резервуарів постраждало 6 працівників ДСНС, яких з різними ступенями опіків госпіталізовано до медичних закладів.

Для оцінки ситуаціі та координації дій підрозділів ДСНС і Нацгвардіі, на місце події прибув міністр МВС Арсен Аваков.

Мережа АЗК "БРСМ-Нафта", якій належить нафтобаза і яку пов’язують із Едуардом Ставицьким, вважає малоймовірним, що причиною пожежі стала недбалість.

Директор департаменту стратегічного маркетингу мережі Олександр Мельничук заявив, що останнім часом звучала низка заяв, спрямованих проти компанії, "зокрема з вуст пана Гаврилова" (ймовірно – гендиректор ДП "Укртранснафтопродукт" Володимир Гаврилов).

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ