Меліхова: У сферу ритуальних послуг Києва повертаються кримінал та корупція


Голова фракції "Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова заявляє, що у сферу ритуальних послуг Києва повертаються кримінал та корупція.

Про це повідомляє прес-служба депутата.

"За словами працівники КП "Київський крематорій" та ритуальної служби "Спецкомбінат", до ринку ритуальних послуг знову повернулися брати Горохови, які упродовж 2008-2011 років під прикриттям тодішнього заступника міського голови Дениса Баса займалися корупцією та рекетом на кладовищах". – розповіла Меліхова.

Вона пояснила, що Горохови продавали так звані "плато" (квадрат бетону на землі), гроші від продажу яких перераховувалися у приватну фірму.

"Тобто гроші, які могли б надійти у бюджет міста, якби КП саме налагодило виготовлення і реалізацію цих "плато" на міському рівні, насправді потрапляли на рахунки підставних фірм. Це була дерибанська схема, яка існувала завдяки домовленостям мі ж тодішніми чиновниками та приватним бізнесом", - пояснила Меліхова.

Сьогодні, за словами працівників ритуальних служб, діють ті самі схеми тільки під прикриттям інших міських високопосадовців.

"Для того, щоб схема діяла бездоганно, почалося зачищення персоналу. На місце колишніх працівників призначаються "свої" люди: директори КП "Київський крематорій" та ритуальної служби "Спецкомбінат", завідувачі та рядові робітники кладовищ", - заявили Меліхова.

Вона наголосила, що наразі більшу частину працівників, які давно працювали в колективах, звільнили.

"На черзі працівники "Київського крематорію". Тих, хто не хоче звільнятися добровільно, залякують", - сказала Меліхова.

Українська правда. Київ   

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ