У скандальному будинку Філарета почали зносити верхні поверхи. Відео



Скриншот з відео

У столиці розпочали демонтаж верхніх поверхів скандальної будівлі у Десятинному провулку, 3-5.

Як повідомляє прес-служба Київради, зносити два незаконні поверхи почали ще 29 травня.  

"На сьогодні дійсно є перемога, в якій всі отримали зиск: громадськість, яка довела, що можливо досягти, щоб забудовники дотримувалися містобудівних вимог; ЮНЕСКО, яке давало відповідні висновки і коментарі, що не може в цій стародавній частині міста бути таких будівель; міська влада, яка довела, що може примусити виконувати прийняті рішення", - сказав секретар Київради Олексій Резнікова, який 3 червня відвідав будівництво.

Він також додав, що і забудовник отримав зиск, бо "проявив сьогодні дуже велику мужність".

"Я розумію, що комерційно дуже дорогі квадратні метри тут, але вони довели, що є представниками соціально відповідального бізнесу, який може йти на компроміс", - прокоментував Резніков.

Він наголосив, що дане питання було вирішено не через сутички і ламання парканів, а через цивілізовані перемовини і голосування в Київраді.

"Забудовник самостійно виконав наші вимоги і почав демонтаж зайвих поверхів. А ми йому просто трішечки допомогли. І коли взяв до рук кувалду, то одразу згадав слова Франка: "Лупайте сю скалу! Нехай ні жар, ні холод. Не спинить вас!", - сказав секретар Київради.

Він відзначив, що після консультацій зі спеціалістами буде визначено термін, протягом якого забудовник має завершити демонтажні роботи.

Як відомо, Київрада зобов'язала забудовника і колишнього регіонала Володимира Зубика протягом місяця знести верхні поверхи скандального комплексу, який він зводить у Десятинному провулку на замовлення УПЦ КП.

Рішення про вимогу знизити висоту будівлі до 27 метрів було прийняте ще на початку лютого, однак його не виконували. Те засідання проходило у дивних умовах – зокрема, на ньому були присутні люди у формі батальйону "Донбас", які заявили, що захищають інтереси патріарха УПЦ КП Філарета.

Тоді у коментарі "Українській правді" представник прес-служби УПЦ КП Андрій Ковальов підтвердив, що будівля зводиться на замовлення патріархії, однак заявив, що верхні поверхи забудовник добудував на власний розсуд.

Втім пізніше церква опублікувала офіційну звернення, у якій заявила, що Ковальов не уповноважений давати такі коментарі, і звинуватила недоброзичливців у тиску.

На початку травня компанія "БК "Інтергал-Буд", яка виступає генпідрядником скандального комплексу у Десятинному провулку на замовлення УПЦ КП, заявила, що не має наміру зносити 2 поверхи будівлі на вимогу міської влади, бо не отримувала відповідних листів про необхідність демонтажу. 

Тоді ж у забудовника запевнили, що "всі дозвільні документи по даному об’єкту були отримані вчасно і у порядку, встановленому державними нормами", а висота будівлі не вища за будинки, що розташовані поруч.

Відео надане прес-службою Київради

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ