Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/556ec1f21e210/
Українська правда
Київ

Amnesty International просить Кличка захистити учасників "Маршу рівності"

03.06.2015  11:59


Фото ЛігаБізнесінформ

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликає столичну владу забезпечити безпеку учасників "Маршу рівності" за права ЛГБТ 6 червня.

Про це повідомляє сайт організації.

"Забезпечте безпеку учасників київського "Маршу рівності"", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що сотні активістів та представників ЛГБТ-спільноти можуть бути позбавлені свого права на свободу мирних зборів та ризикують постраждати від насильства під час Київського "Маршу рівності", якщо правоохоронці не будуть готові їх захистити.

"Організатори все ще побоюються за безпеку маршу, оскільки правоохоронці переконували їх скасувати ходу", - йдеться в повідомленні.

У Amnesty International нагадали, що у 2012 році запланований марш "Київпрайд" був скасований організаторами у зв'язку з загрозою насильства з боку ультраправих груп і через відмову міліції Києва гарантувати адекватний захист.

Так само скасували "Марш рівності" у 2014 році.

"Затягування з відповіддю та відсутність чітко задекларованої готовності з боку міліції негативно впливають на організацію заходу і можуть призвести до його скасування через побоювання насильства з боку контр-демонстрантів", - йдеться в повідомленні.

Водночас Правий Сектор звернувся до мера Києва Віталія Кличка з вимогою заборонити запланований на 6 червня "Марш рівності".

Як відомо, організаційний комітет має намір провести "Марш рівності" 6 червня в Києві.

ЛГБТ-спільнота об’єднує лесбіянок, геїв, бісексуалів та трансгендерних людей.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.