Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/556ea014ab3de/
Українська правда
Київ

Столичні жителі зможуть пройти безкоштовне обстеження на рак

03.06.2015  09:35


Фото dsnews.ua

На початку червня в столиці стартує проект з ранньої діагностики онкологічних захворювань "Крок до життя. Перевір себе".

Про це повідомляє сайт Департаменту охорони здоров’я.

"У рамках цієї акції всі охочі матимуть змогу пройти скринінгове обстеження на наявність онкопатологій, проконсультуватися з лікарями щодо профілактики раку, здорового способу життя та отримати максимум інформації про небезпеку онкологічних хвороб", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, столичні жителі матимуть змогу пройти профілактичні огляди онкологів, УЗД діагностику щитоподібної та молочної залоз, онко-тест на рак простати, мамографію та інші обстеження.

Упродовж червня-липня організатори планують провести більше 20 заходів у районних амбулаторно-діагностичних закладах та на підприємствах Києва, на клінічних базах членів Асоціації приватної медицини України.  

ПЛАН ЗАХОДІВ 

6 червня відбудеться профілактичний день у Консультативно-діагностичних центрах у Дарницькому районі (вулиця Вербицького, 5), Голосіївському районі (проспект Голосіївський, 59-А), Деснянському районі (вулиця Закревського, 81/1); Дніпровському районі (вулиця Лунанчарського, 5) та Оболонському районі (вулиця Тимошенка, 14).

4 липня обстеження можна буде пройти у Печерському районі (вулиця Підвисоцького, 13), Подільському районі (вулиця Мостицька, 9), Святошинському районі (вулиця Симиренка, 10), Солом’янському районі (вулиця Гарматна, 36) та Шевченківському районі (вулиця Саксаганського, 100).

6, 13, 20, 27 червня та 4 і 11 липня діагностуватимуть рак у "Центрі онкології "Кібер Клініка Спіженка" (Києво-Святошинський район, село Капітанівка, вулиця Радянська, 21), "Клініка Профімед" (вулиця Леваневського, 9), "Медичний центр "Здоров'я столиці" (вулиця Амосова, 6), Лабораторія "CSD Health сare" (вулиця Васильківська, 45), "Клініка Ilaya" (вулиця Маршала Конєва, 7-А, кв. 56), Дерматологічна клініка EuroDerm" (вулиця Нагірна, 6/31 А).

Повний план заходів дивіться тут. 

У Департаменті охорони здоров’я відзначили, що щоденно в Україні 470 людей дізнаються, що хворі на рак, а 250 — помирають від цієї хвороби.

Водночас у 40% випадків розвиток онкологічного захворювання можна попередити (успішне лікування раку молочної залози у повній мірі залежить від ранньої діагностики захворювання).

В Україні онкозахворювання більш ніж у 30% випадків діагностується в задавнених стадіях, що призводить до зростання витрат на лікування та зменшення тривалості життя.  

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.