Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/55695ef01c2d4/
Українська правда
Київ

Власник автокав’ярень: Вимагаємо припинити незаконні демонтажі

30.05.2015  09:55


Працівники мережі автокав’ярень протестують проти демонтажу їх кавових причепів у столиці.

Про це у Facebook написав співвласник мережі мобільних кав’ярень "Magic Snail" Артем Рудиченко.

"Ми протестуємо! Ми вимагаємо зупинити незаконні дії Київських чиновників, які в нічний час, з порушенням всіх законних норм і залученням проплачених "тітушок" демонтують наші кав’ярні", - написав Рудиченко.

Він додав, що ""вкрадені" таким чином кав’ярні не повертають законним власником навіть після сплати 5-7 тисяч гривень нібито за "демонтажні роботи".

"5-7 тисяч гривень за те, що "вкрали" авто-причеп, повинен заплатити власник на рахунки КП "Благоустрій". Невже робота евакуатора коштує таких грошей. Хто стоїть за подібною схемою?", - обурився Рудиченко.

Він додав, що його компанія готова сплачувати необхідний пайовий вклад за торгівлю у Києві, але "процедура оплати гальмується".

Працівники кав’ярень біля пам’ятника засновникам Києва до дня міста "виклали" равликами слово "Київ", щоб привернути увагу до проблеми демонтажу мобільних кафе.  

 

Як повідомлялося, після призначення мером столиці Кличко заявив, що хаотична торгівля має бути припинена, а ті, хто "кришує" такий бізнес – покарані. 

Згодом мер Києва заявив, що ларьки у столиці кришує міліція, прокуратура та районні чиновники.

У свою чергу голова КМДА Володимир Бондаренко відзначив, що народні депутати від партії "УДАР" мають по 500 і більше кіосків у столиці.

За словами екс-депутата Київради Олексія Давиденка, власники столичних ларьків щомісячно сплачують близько 5 мільйонів доларів у кишені прокурорів і міліціонерів, які їх "кришують".

Після цього Кличко заявив, що має намір вивести з тіні кошти, які власники кіосків сплачують у кишені прокурорам і міліціонерам за "кришування".

Наприкінці вересня 2014 році у столиці запрацював інтернет-портал, який покликаний впорядкувати розміщення кіосків. Система має на меті викорінити корупцію, спростить процедуру оформлення документів щодо сплати пайової участі та зробити відкритими відомості про кіоски та їх власників для всіх.

На засіданні 4 вересня Київрада визначила обсяг пайових внесків для власників МАФів. Столична влада очікує отримати 40-100 мільйонів гривень від сплати пайової участі власниками МАФів.  Водночас у Києві розпочався масовий демонтаж кіосків, що не мають необхідної документації.

А на засіданні 25 грудня 2014 року Київрада затвердила порядок розміщення тимчасових споруд.

На засіданні 28 травня Київрада дозволила демонтувати самовільно розміщені  об’єкти пересувної торгівлі, так звані "МАФи на колесах".

Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що прибере у столиці усі незаконні МАФи, чого б йому це не коштувало. 

Українська правда. Київ  

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.