Київрада вирішила популяризувати українську мову


Київська міська рада затвердила Концепцію розвитку української мови, культури та виховання історичної пам’яті на 2015 – 2020 роки.

Відповідне рішення прийняли на зсіданні 28 травня, повідомляє прес-служба міськради.

За словами автора проекту депутата Олександра Вовченка, одне з останніх опитувань показало, що киян, які спілкуються виключно українською мовою в побуті та на роботі,  менше 20%.

"Для того, щоб популяризувати державну мову, ми розробили дієвий план заходів на 2015-2020 роки, який дозволить популяризувати українську мову, культуру, традиції серед киян", - сказав він.

За словами Вовченка, заходи Концепції умовно розподілено на п’ять векторів: діловодство, громадське життя, ЗМІ, освіта, культура.

По кожному напрямку структурні підрозділи Київської адміністрації, комунальні підприємства тісно співпрацюватимуть з громадськими організаціями.

Серед іншого, Концепцією передбачена участь депутатів та працівників КМДА у Всеукраїнському диктанті, переведення комп’ютерів у бюджетних установах на україномовні інтерфейси, трансляція якісної української музики в комунальному транспорті, відкриття віртуальних музеїв, конкурси на кращі постановки та сценарії вечорниць.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ