У Києві відкрили шматок веломаршруту з Троєщини до центру міста. ФОТО


У столиці запустили першу частину веломаршруту, що з’єднає житловий масив Троєщина з Європейською площею.

Про це повідомляє Facebook-сторінка столичної влади.

"Ми запускаємо першу чергу веломаршруту, майже 5 кілометрів, на Трухановому острові від Московського мосту до Пішохідного мосту", - сказав на відкритті мер столиці  Віталій Кличко.

Він відзначив, що на веломаршруті були нанесені знаки про обмеження швидкості руху до 20 км/год, також встановлені інформаційні щити зі схемою веломаршруту та навігаційні вказівники.

 

А зі сторони Московського мосту встановлений шлагбаум, який обмежує рух автомобілів по вулиці Труханівській.

Кличко додав, що столична влада розробила комплексну схему інфраструктури рекреаційної зони на Трухановому острові.

"Ми також відкриваємо велопаркінги з двох сторін острова та плануємо запустити електротаксі, які рухатимуться вздовж острова. А для людей, які приїжджають на автомобілях, є парковки і прокат велосипедів", – зазначив мер.

 

Наразі роботи з будівництва велодоріжки тривають – всього заплановано 7 черг ділянок, які з’єднають Троєщину з центром міста.

Найближчим часом на Володимирському узвозі планується будівництво підпірних стін і поновлення асфальтобетонного покриття, після цього буде відкрита ділянка веломаршруту від вулиці Бальзака (непарної) проспектом Ватутіна до мосту через річку Десенку.

На проспекті Ватутіна тривають роботи із розширення тротуару. Ширина велодоріжки у цій зоні буде 1,5 метра. Також там буде встановлено додаткове освітлення.

На Троєщині ж веломаршрут продовжать від вулиці Бальзака до вулиць Цвєтаєвої, Сабурова і Драйзера.

Загалом, веломаршрут протяжністю 21,6 кілометра від Троєщини до Європейської площі обіцяють запустити до середини липня.  

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ