Київрада надала вимушеним переселенцями права киян


Вимушені переселенці з зони Антитерористичної операції та тимчасово окупованих територій зможуть отримати "Картку киянина" і користуватися її пільгами.

За прийняття відповідного рішення на зсіданні Київради 28 травня проголосували 72 депутати.

За словами секретаря Київоради Олексія Резінкова, зокрема, переселенці зможуть завдяки "Картці киянина" користуватися пільгами, доплатами, допомогою, компенсаціями відповідно до законодавства України, а додатковими пільгами та доплатами відповідно до актів Київради та Київської адміністрації.

Отримати "Картку киянина" зможуть переселенці, зареєстровані в столиці, ті, що працюють чи навчаються у Києві.

"Ці люди працюють в Києві, винаймають квартири, сплачують податки, в тому числі, податок на дохід фізичних осіб, але натомість не можуть зараз користуватися ніякими пільгами. Ми повинні допомагати громадянам своєї країни", - пояснив Резніков.

Він також запропонував надати банківськім установам, які переможуть у конкурсі, право видавати "Картки киянина" в відділеннях своїх банків, щоб пришвидшити видачу карток.

Як повідомляє прес-служба Київради, щоб отримати "Картку киянина", переселенці мають подати заяву, надати копію паспорта, копію ідентифікайного коду, копію посвідчення, що дає право на пільгу та копію довідки про взяття на облік особи, що переміщена з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО.

Також треба пред’явити оригінали всіх документів і надати фотографію (3х4 або 4х6).

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ