Київ дав 68 мільйонів на теплові лічильники


Київська влада виділила на встановлення будинкових приладів обліку тепла 68 мільйонів гривень.

Про це заявив голова бюджетної комісії Київради Андрій Странніков, повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні ми даємо додаткові гроші. Всього буде передбачено 68 мільйонів гривень у цьому році саме на встановлення теплолічильників", - сказав він.

За словами Страннікова, місцева влада сподівається, що до зими вдасться зекономити велику кількість тепла.

"Ми сьогодні в програмі передбачаємо кошти на встановлення ще тисячі лічильників теплових, тобто зараз повним ходом йде встановлення якраз теплових лічильників", - сказав депутат.

Як відомо, ПАТ "Київенерго" 10 квітня за результатами тендеру уклало угоди на закупівлю теплолічильників на загальну суму 561,33 мільйона гривень.

Київ планує обладнати лічильниками тепла 4 тисячі будинків до кінця 2015 року, а мешканцям багатоповерхівок без лічильників надати знижку на опалення.

У лютому голова постійної комісії Київради з питань ЖКГ Олександр Клюс заявив, що компанія "Київенерго" завищила вартість опалення у житлових будинках, які не обладнані теплолічильниками, у середньому на 3 гривні за квадратний метр.

За словами мера Києва Віталія Кличка, мешканці будинків з лічильниками економлять близько 30% коштів на опаленні, порівняно з мешканцями будинків без теплолічильників. У березні міський голова звернувся до "Київенерго" з проханням встановити теплолічильники у всіх будинках столиці до початку опалювального сезону 2015-2016 років.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ