Київрада розірвала договір оренди зі скандальним забудовником з Осокорків



Фото з Facеbook.

Київрада розірвала договір оренди земельної ділянки 1,39 га на проспекті Бажана біля метро "Осокорки" зі скандальним забудовником ТОВ "Скай-Буд ЛТД".

За прийняття відповідного рішення на засіданні 28 травня проголосували 88 депутатів.  

На початку засідання мер Києва Віталій Кличко зауважив, що ситуація довкола цієї ділянки складна, оскільки у забудовника є всі документи на будівництво.

"Але громада проти – і виникло протистояння. Подальшої напруги ми допустити не повинні", - сказав міський голова.

Він підкреслив, що місто зацікавлене в залученні інвесторів і розвитку бізнесу, водночас і бізнес повинен бути соціально відповідальним та дослухатися до думки громади.  

"Ми повинні враховувати інтереси громади і інвесторів. Тому ми розглядаємо можливість компенсації чи надання нової ділянки цьому товариству", - сказав Кличко.

Як відомо, протести проти  будівництва двоповерхового торгового центру на зеленій зоні біля метро "Осокорки" тривають ще з червня минулого року.

Увечері 19 травня на Осокорках виник черговий – четвертий – конфлікт між місцевими мешканцями і представниками забудовника.

У результаті протистоянь поранення отримали 30 активістів та 15 міліціонерів.

За даними ЗМІ, за будівництвом на Осокорках у Києві стоїть компанія, серед засновників якої є діючий депутат Київради від "УДАР" Сергій Котвицький.

На засіданні Київради 21 травня мер Києва Віталій Кличко звернувся до депутата Сергія Котвицького з закликом скласти депутатський мандат. 

Він також запевнив громаду, що Київрада розірве договір щодо ділянки на Осокорках на засіданні 28 травня. 

У відповідь Котвицький заявив, що не має стосунку до компанії, яка встановила паркан біля метро "Осокорки", але назвав це будівництво повністю законним.

У свою чергу компанія-забудовник запевнила, що оскаржуватиме в суді рішення Київради про розірвання договору оренди, якщо воно буде прийняте. Також компанія має намір судитися з киянами, які ламали паркан на будівництві.

Згодом компанія погодилась на розірвання договору оренди за умови виплати компенсації за проведені роботи або надання нової ділянки під будівництво. 

Водночас Кличко пообіцяв забезпечити юридичну допомогу мешканцям, якщо проти них позиватиметься скандальний забудовник з Осокорків.

26 травня на Осокорках почали розбивати сквер. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ