Київрада планує повернути пільги на проїзд пенсіонерам та чорнобильцям


Постійна комісія Київради з питань бюджету погодила зміни до програми "Турбота. Назустріч киянам", які зберігатимуть безкоштовний проїзд для столичних пільговиків.

28 травня проект рішення винесуть на розгляд депутатів.

Про це заявив голова комісії Андрій Странніков, повідомляє прес-служба .

Він відзначив, що безкоштовний проїзд в метро та наземному транспорті збережуть для киян та осіб з зони АТО, які взяті на облік в Києві і відносяться до категорій: пенсіонери, інваліди 3 групи, учасники війни, члени сім'ї ветеранів війни, громадяни, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, трудові заслуги, особи, які доглядають за інвалідами.

"Крім того, пільги залишаються в учнів загальноосвітніх шкіл, батьків багатодітних сімей, соціальних працівників, патронажних сестер. Усього таких громадян орієнтовно 300 тисяч" - додав Старнніков.

Реалізувати своє право на пільговий проїзд вони можуть до 1 липня на підставі відповідних посвідчень, а з 1 липня – на підставі "картки киянина". Її, за словами депутата,  станом на середину травня отримали близько 580 тисяч чоловік.

Учні можуть їздити на підставі учнівського квитка.

Як відомо, новий закон, який вступить в силу з 1 червня, зменшує кількість категорій осіб, яким надаються пільги на проїзд у громадському транспорті.

Згідно з законом, втрачають право на пільговий проїзд учасники війни, діти війни, ветерани праці, жертви нацистських переслідувань, члени сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни, діти, які належать до потерпілих від Чорнобильської катастрофи; особи, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною.

Станом на травень у Києві пільгу на безоплатний проїзд, надану державою та містом, отримують 27 категорій громадян.

19 травня столичний мер Віталій Кличко запевнив, що залишить безкоштовний проїзд у громадському транспорті Києва для пільгових категорій населення.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ