Міліція розслідує законність 44 будівництв у Києві



Фото з Facebook Іллі Сагайдака

Головне управління МВС у Києві розслідує 44 кримінальних провадження щодо законності будівництва на земельних ділянках у Києві.

Про це під час депутатських слухань у Київраді 26 травня заявив заступник начальника Головного управління МВС у Києві Ігор Коваленко, повідомляють "Українські новини".

"Наразі правоохоронці розслідують 44 кримінальні провадження зв'язаних з будівництвом",- сказав він.

При цьому цього року було відкрито 33 кримінальні провадження, зокрема, за статтями 356 (самоправність), ст. 190 (шахрайство), ст. 197(самовільно зайняті ділянки), ст. 296 (хуліганство), ст. 382 (невиконання рішень суду) і ст. 338 (підробка документів) Кримінального кодексу.

З початку року 21 особі було оголошено підозри в підробці документів і шахрайстві в питаннях дотичного будівництва.

Водночас депутат Київради від фракції "Удар-Солідарність" Олександр Харченко заявив про бездіяльність прокуратури щодо питань перевірки законності будівництв у Києві.

Як відомо, заступник голови КМДА Павло Рябікін та депутат міськради Олена Єскіна заявляють, що в Києві більше 140 незаконних будівництв. 

Київрада встановила відповідальність для голів департаментів Київської адміністрації, які допустили незаконні забудови в столиці.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ