У Києві об’єднали владу і бізнес для покращення благоустрою


Столична влада, бізнес та громадськість підписали меморандум про співпрацю в рамках нового проекту "Зробимо разом".

Про це повідомляє сайт столичної влади.

Проект має на меті втілювати в життя ініціативи для розвитку і створення комфортного середовища у Києві, зокрема щодо впорядкування територій, благоустрою парків, реконструкції фасадів будівель.

"Наша мета – зробити Київ максимально комфортним середовищем для життя городян. Закликаю і бізнес, і громадськість долучатися до цього проекту. Зробимо разом наше місто комфортним та красивим", - сказав мер Києва Віталій Кличко.

"Є багато небайдужих активних киян, які хочуть зробити щось корисне для міста за власний кошт, але стикаються з єдиною, але значущою проблемою — бюрократичні процедури. Мета цього проекту — дати змогу подолати їх", -  розповів секретар Київради Олексій Резніков.

Він запевнив, що будь-хто може долучитися до проекту.

"Нема жодних обмежень чи складних процедур проходження. Для цього треба просто зареєструвати свій проект на сайті. Після того, як підтвердиться його доцільність, можливості, естетичні виміри щодо реалізації, автоматично для нього створюється окрема сторінка на сайті", - пояснив Резніков.

Ідеї просять залишати на сайті "Зробимо разом". На їх реалізацію влада даватиме дозвіл, а бізнес – гроші.

Відзначається, що проект "Зробимо разом" передбачає, окрім багато чого іншого, реконструкцію Лук'янівської площі, створення більше 100 табличок на пам'ятках архітектури із ознайомчою інформацією, відновлення відсутніх охоронних дощечок, декорування художньою ковкою дерев по вулиці Хрещатик.

А також багато інших проектів з благоустрою вулиць, фасадів будівель, упорядкування парків, ремонту пішохідних переходів, оформлення ландшафтного дизайну на окремих ділянках міста, декоративне оздоблення фасадів тощо.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ