Кличко попросив депутата-забудовника з Осокорків скласти мандат



Фото: Інформаційний портал Київської міської влади

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до депутата Київради від фракції "Удар-Солідарність" Сергія Котвицького, що веде скандальне будівництво на Осокорках, скласти депутатський мандат.

Про це він заявив на засіданні Київради 21 травня.

"Якщо депутат ставить на перше місце свої бізнес-інтереси, то він не повинен перебувати в цьому залі. Депутат Київради Сергій Котвицький зараз знаходиться в цьому залі. І я звертаюся до вас, щоб ви склали мандат", - сказав Кличко.

Мер також звернувся до депутатів з проханням переглянути договір про право оренди земельної ділянки біля станції метро "Осокорки" на засіданні 28 травня у зв’язку з низкою протестів і сутичок, що виникли на цьому будівництві.

"Прошу профільні комісії розглянути проект рішення як невідкладний і винести його на голосування на наступному засіданні 28 травня", - сказав Кличко.

Водночас на засіданні між депутатами виникла суперечка що будівництва на Осокорках: одні підтримують розірвання договору оренди, інші запитують, як діяти у правовому полі, коли мер вимагає розірвання договору, а забудовник має усі необхідні дозволи.

Також на засіданні Київради присутній депутат Верховної Ради Броніслав Береза. Нардеп закликав міськраду переглянути всі раніше видані договори на право оренди і пообіцяв стежити за долею земділянки на Осокорках.

Станом на 10:40 мер Кличко оголосив перерву у засіданні через "заворушення у кулуарах".

За словами депутата Галини Янченко, "на вулиці і в кулуарах повно активістів, які вимагають нарешті вирішити проблему Осокорків". 

"Активісти криками "ганьба" викликали депутатів і Кличка в кулуари - "на ковьор"", - написала Янченко у Facebook.

Фото Галина Янченко 
Фото Галина Янченко 

Як відомо, на засіданні 21 травня Київрада мала намір розірвати договір оренди земельної ділянки біля станції метро "Осокорки", де ввечері 19 травня виник черговий конфлікт між місцевими мешканцями і представниками забудовника.

У результаті протистоянь поранення отримали 30 активістів та 15 міліціонерів.

Як відомо, на зеленій зоні біля метро "Осокорки" планують побудувати двоповерховий торговий центр, загальною площею 3,8 тисячі квадратних метрів.

За наявною інформацією, забудовником цього об'єкта є "Скай-Буд ЛТД", що належить депутату Київради від "УДАРу" Сергію Котвицькому.

Забудовник з Осокорків заявив, що оскаржуватиме в суді рішення Київради про розірвання договору оренди, якщо воно буде прийняте.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ