Під Київрадою 300 людей вимагають не зупиняти будівництво на Осокорках


Близько 300 людей пікетують будівлю Київської адміністрації з вимогою не зупиняти будівництво торгового центру біля станції метро "Осокорки".

Про це пишуть "Українські новини".

Відзначається, що активісти тримають у руках плакати з написами: "Сьогодні спалюють паркан – завтра спалять місто!", "Забудовники! Об'єднуймось проти свавілля влади!", "Не дайте провокаторам спалити місто".

Більшість учасників мітингу пенсіонери, а також чоловіки в будівельних касках.

Напроти них стоять близько 20 активістів партії "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" і 10 жителів "Осокорків", які виступають проти забудови.

Мітинг проходить спокійно, за правопорядком стежать близько 30 правоохоронців.

Як відомо, на засіданні 21 травня Київрада має намір розірвати договір оренди земельної ділянки біля станції метро "Осокорки", де ввечері 19 травня виник черговий конфлікт між місцевими мешканцями і представниками забудовника.

У результаті протистоянь поранення отримали 30 активістів та 15 міліціонерів.

Як відомо, на зеленій зоні біля метро "Осокорки" планують побудувати двоповерховий торговий центр, загальною площею 3,8 тисячі квадратних метрів.

За наявною інформацією, забудовником цього об'єкта є "Скай-Буд ЛТД", що належить депутату Київради від "УДАРу" Сергію Котвицькому.

Забудовник з Осокорків заявив, що оскаржуватиме в суді рішення Київради про розірвання договору оренди, якщо воно буде прийняте.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ