Київрада планує розірвати договір оренди ділянки на Осокорках 21 травня


Київрада має намір розірвати договір оренди земельної ділянки біля станції метро "Осокорки", на якій ввечері 19 травня виникли масові сутички.

Про це з посиланням на мер Києва Віталія Кличка повідомляє Facebook-спільнота "Врятуємо Осокорки".

"21 травня на 10.00 в Київраді буде розглядатися наше питання щодо незаконного будівництва на Осокорках! Мер Кличко виносить на сесію Київради проект рішення про розірвання оренди і скасування рішення Київради про відведення земельної ділянки", - йдеться в повідомленні.

Активісти закликали столичних жителів прийти вранці 21 травня під столичну мерію, щоб домогтися скасування договору оренди.

"Потрібно дотиснути депутатів Київради на цій сесії і дати їм зрозуміти, що з громадою потрібно рахуватися і що не все в цьому житті вираховується грошима!", - наголосили активісти.

Як повідомляють "Українські новини", Кличко на  засіданні Київради має намір винести проект рішення про надання статусу скверу цій ділянці.

Міський голова також заявив, що дав доручення КП "Київзеленбуд" завезти чорнозем й зелені насадження на місце скандальної забудови.

Як відомо, забудовник має намір оскаржити в суді рішення Київради про розірвання договору оренди, якщо воно буде прийняте.

Вночі 19 травня на майданчику біля метро "Осокорки" знову виріс скандальний будівельний паркан, який неодноразово зносили і палили місцеві мешканці.  

Ввечері 19 травня між охороною забудовника і громадою виникли сутички.

Люди перекрили проспект Бажана, розтрощили паркан.

Після цього мер Києва Віталій Кличко пообіцяв залагодити ситуацію зі скандальним будівництвом на Осокорках.

Міліція затримала 5 протестувальників, їм інкримінують частину 4 статті "Хуліганство".

Як відомо, на зеленій зоні біля метро планують звести двоповерховий торговий центр, загальною площею 3,8 тисячі квадратних метрів.  

17 листопада 2014 року на Осокорках сталася бійка між противниками нової забудови і міліцією.

Голова МВС Арсен Аваков відсторонив начальника Дарницького райвідділу міліції від виконання службових обов'язків у зв'язку з бійкою навколо забудови на Осокорках.

На ранок 18 листопада на будівництві знову виріс паркан. Однак активісти підпалили його.

За даними ЗМІ, за будівництвом на Осокорках у Києві стоїть компанія, серед засновників якої є діючий депутат Київради від "УДАР" Сергій Котвицький.

Як відомо, протести проти цього будівництва тривають ще з червня минулого року.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ