Скандальний забудовник з "Осокорків" готує позови проти протестувальників і міліції



Фото з Facebook-сторінки забудовника

ТОВ "Скай-Буд ЛТД", який має намір звести двоповерховий торговий центр на Осокорках, готує судові позови прости столичних жителів, що знесли будівельний паркан 19 травня.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Ми готуємо судові позови про відшкодування матеріального збитку проти встановлених провокаторів, а також позови щодо бездіяльності міліції щодо захисту законних прав інвестора", - йдеться в повідомленні.

Також компанія має намір оскаржити рішення Київради про розірвання договору оренди, якщо воно буде прийняте.

Крім того, "Скай-Буд ЛТД" звинуватила мера Києва Віталія Кличка і міліцію у нездатності "забезпечити нормальну роботу інвесторів у столиці, роблячи неможливим подальший розвиток міста".

Мовляв, акції протесту щодо забудови "явно демонструють небажання київської влади і правоохоронних органів сприяти залученню інвестицій, створенню робочих місць і збільшенню обсягів податків".

"Заява про намір розірвати договір оренди і скасувати рішення про виділення землі добросовісному забудовнику – це перший крок до масштабного виходу з Києва інвесторів не лише будівельної, але й інших галузей", - йдеться в заяві "Скай-Буд".

У компанії запевняють, що мають усі необхідні дозвільні документи на будівництво і навіть провели громадські слухання.

"Ми звертаємось до президента Петра Порошенка, прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням дати оцінку роботі столичних органів влади і київської міліції з захисту прав добросовісних інвесторів і створенню привабливого інвестклімату в контексті роботи з забудовниками", - йдеться в повідомленні. 

Як відомо, вночі 19 травня на майданчику біля метро "Осокорки" знову виріс скандальний будівельний паркан, який неодноразово зносили і палили місцеві мешканці.  

Ввечері 19 травня між охороною забудовника і громадою виникли сутички.

Люди перекрили проспект Бажана, розтрощили паркан.

Після цього мер Києва Віталій Кличко пообіцяв залагодити ситуацію зі скандальним будівництвом на Осокорках.

Міліція затримала 5 протестувальників, їм інкримінують частину 4 статті "Хуліганство".

Як відомо, на зеленій зоні біля метро планують звести двоповерховий торговий центр, загальною площею 3,8 тисячі квадратних метрів.  

17 листопада 2014 року на Осокорках сталася бійка між противниками нової забудови і міліцією.

Голова МВС Арсен Аваков відсторонив начальника Дарницького райвідділу міліції від виконання службових обов'язків у зв'язку з бійкою навколо забудови на Осокорках.

На ранок 18 листопада на будівництві знову виріс паркан. Однак активісти підпалили його.

За даними ЗМІ, за будівництвом на Осокорках у Києві стоїть компанія, серед засновників якої є діючий депутат Київради від "УДАР" Сергій Котвицький.

Як відомо, протести проти цього будівництва тривають ще з червня минулого року.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ