Кличко попросить Київраду розірвати договір зі скандальним забудовником на Осокорках



Фото з Facebook Марк Гресь

Мер Києва Віталій Кличко пообіцяв залагодити ситуацію зі скандальним будівництвом на Осокорках, однак підкреслив, що це має відбуватися у правовому полі.

Про це йдеться в повідомленні на його сторінці в Facebook.

"Я прийняв рішення внести на наступну сесію Київради проект рішення про розірвання договору оренди та скасування рішення Київради про відведення земельної ділянки на Осокорках", - сказано в повідомленні.

"Але, ще раз хочу підкреслити, все має відбуватися у правовому полі. - І громадськість висловлювати свою позицію, і бізнес працювати і платити податки в бюджет" - додав він.

Кличко також зазначив, що на даний момент міська влада подала до правоохоронних органів та судів документи по 45 незаконних забудов.

Він також пообіцяв, що вранці територія буде прибрана від залишків будівельного паркану.

Скриншот з Facebook  

Як відомо, вночі 19 травня на майданчику біля метро "Осокорки" знову виріс скандальний будівельний паркан, який неодноразово зносили і палили місцеві мешканці. Противники забудови анонсували акцію протесту на 19:00 19 травня.

Як відомо, на зеленій зоні біля метро планують звести двоповерховий торговий центр, загальною площею 3,8 тисячі квадратних метрів.  

Місцеві активісти мають намір перешкодити забудові, і о 19:00 19 травня планують зібратися на акцію протесту, "щоб дати відсіч тітушкам, знести паркан і відстояти зелену зону".

Як відомо,  17 листопада 2014 року на Осокорках сталася бійка між противниками нової забудови і міліцією.

Голова МВС Арсен Аваков відсторонив начальника Дарницького райвідділу міліції від виконання службових обов'язків у зв'язку з бійкою навколо забудови на Осокорках.

На ранок 18 листопада на будівництві знову виріс паркан. Однак активісти підпалили його.

За даними ЗМІ, за будівництвом на Осокорках у Києві стоїть компанія, серед засновників якої є діючий депутат Київради від "УДАР" Сергій Котвицький.

Як відомо, протести проти цього будівництва тривають ще з червня минулого року.

Українська правда

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ