На скандальній забудові "Осокорках" почалися сутички. Затримали 3 людей. ФОТО. Відео

19.05.2015  21:00

1 2 3
Фото: Тамара Кудрявченко, УП

На скандальному будівництві поблизу метро "Оскорки" почалися сутички.

Про це у Вконтакте повідомляє Революційна Комендатура Дарницького району.

Відзначається, що на "Осокорках" ламають паркан. Крім того, на місці незаконної забудови виникла бійка, в якій постраждав активіст – поранили адміністратора цієї спільноти.

О 19:00 противники забудови оточили паркан. Фото з Facebook-спільноти "Врятуємо Осокорки"

"Адміна "РК_ДР" поранили!! Зараз йому допомагають медики. На щастя, тяжких ушкоджень нема. Але, важливо, щоб виходили люди!!! Лише Разом, - ми сила!", - закликають активісти.

 Фото з Twitter HromadskeTV

За їх словами, на місці скандальної забудови перебуває "армія тітушків", люди в камуфляжі без шевронів, люди в чорному, міліція".

"Всі стали біля паркану. Загалом їх приблизно 100 чоловік. Під мостом багато тітушок, теж з білими пов'язками. Чоловік 40. Приїхав "Богдан", 242 маршрут, повністю забитий мусорами", - відзначають активісти.

  Фото з Twitter HromadskeTV 

Відзначається, що на будівництві кидали димові шашки. А станом на 20:00 прибуло 10 автобусів "Беркуту".

Як повідомляє "Укрінформ", на будівництві зібралося до 200 активістів, серед них багато жінок і дівчат. У руках вони тримають аркуші паперу із гаслами "Ні" забудові ціною зелених насаджень", "Ми хочемо тонути у зелені, а не у брехні" тощо.

Будівельний об’єкт охороняють люди у камуфляжах і балаклавах із білими пов’язками на рукавах, їх не менше 60 осіб. Деякі з цих людей у бронежилетах.

Поряд із ними стоять молодики з такими самими пов’язками, які теж охороняють периметр. Вони не називають себе.

Фото з ВК 

Активісти вимагали, аби міліція перевірила у молодиків документи, але правоохоронці відмовились.

Обстановка напружена і загострюється. Активісти почали виламувати стовпчики, на які мали кріпитися секції залізного паркану, яким не встигли обнести весь об'єкт. Охоронці об'єкту кинулися їм навперейми, виникла сутичка.

Згодом пролунав сильний звук, схожий на розрив димової шашки.

Учасники протистояння жбурляють одні в одних камінням і всім, що потрапляє під руку.

Якась сторона конфлікту запустила феєрверки у бік опонентів. Тільки після цього міліція почала розбороняти учасників сутички.

 Фото з Twitter
Фото з ВК 

За даними Головного управління МВС у Києві, станом на 21:20 працівники міліції стали "живим ланцюгом між двома конфліктуючими сторонами".

"За попередніми даними внаслідок конфлікту постраждало кілька громадян. За деякий час агресивно налаштовані громадяни поламали паркан, почали кидати каміння, петарди, феєрверки… Внаслідок цих дій між ними та охоронцями буд майданчику почалася сутичка", - повідомили у міліції.

Наразі на місці події лікарі надають медичну допомогу постраждалим.

"За протиправні дії навколо будівельного майданчика працівники міліції доставили до Дарницького районного управління міліції 3 осіб. Вони надають свої пояснення щодо подій", - додали в ГУ МВС Києва. 

Вночі 19 травня на майданчику біля метро "Осокорки" знову виріс скандальний будівельний паркан, який неодноразово зносили і палили місцеві мешканці. Противники забудови анонсували акцію протесту на 19:00 19 травня.

Як відомо, на зеленій зоні біля метро планують звести двоповерховий торговий центр, загальною площею 3,8 тисячі квадратних метрів.  

Місцеві активісти мають намір перешкодити забудові, і о 19:00 19 травня планують зібратися на акцію протесту, "щоб дати відсіч тітушкам, знести паркан і відстояти зелену зону".

Як відомо,  17 листопада 2014 року на Осокорках сталася бійка між противниками нової забудови і міліцією.

Голова МВС Арсен Аваков відсторонив начальника Дарницького райвідділу міліції від виконання службових обов'язків у зв'язку з бійкою навколо забудови на Осокорках.

На ранок 18 листопада на будівництві знову виріс паркан. Однак активісти підпалили його.

За даними ЗМІ, за будівництвом на Осокорках у Києві стоїть компанія, серед засновників якої є діючий депутат Київради від "УДАР" Сергій Котвицький.

Як відомо, протести проти цього будівництва тривають ще з червня минулого року.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ