Музей Великої Вітчизняної війни перейменують – Мінкультури



Фото kievbum.com

Національний музей історії Великої вітчизняної війни буде перейменовано у зв’язку з набуттям чинності законів про декомунізацію.

Про це заявив міністр культури В’ячеслав Кириленко, повідомляє прес-служба Мінкультури.

"Перед прийняттям остаточного рішення відбудеться громадське обговорення нової назви музею. Назва, яка може бути прийнятною, - Музей історії України у Другій світовій війні", - сказав він.

Міністр додав, що ця назва не остаточна, до неї можуть бути внесені корективи.

"Експозиція цього музею має представити і поточний українсько-російський військовий конфлікт, в якому Україна боронить свою незалежність", - вважає Кириленко.

Як відомо, 15 травня президент Петро Порошенко підписав закони про декомунізацію: "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їхньої символіки"; "Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років"; "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років" та "Про правовий статус і пам'ять борців за незалежність України у ХХ столітті".

14 травня Київрада прийняла рішення про заміну комуністичної символіки на будівлях та спорудах, які належать до комунальної власності міста.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ