"Київхліб" прибав кіоск після скарги депутата, але продовжує ліпити МАФи на газонах. ФОТО



Після скарги депутата Київради ПАТ "Київхліб" прибрав свій кіоск з зеленої зони на перетині вулиці Овруцької та Делегатського провулку.

Про це у Facebook написала депутат Олена Єскіна.

"Дякую Dmitriy Belotserkovets за реакцію на моє депутатське звернення та демонтаж ганебного кіоска "Київхліб" з нашого газону на перетині вулиць Овруцька – Делегатський провулок", - написала Єскіна.

"Але я ще чекаю на притягнення до відповідальності за протиправні дії посадових осіб "Київхлібу". Прошу також звернути увагу і на розташування інших кіосків цієї торгової марки у Києві та привести у відповідність до вимог чинного законодавства", - наголосила вона.

Було і стало. Фото Олени Єскіної

Як повідомила Єскіна у коментарі "Українській правді. Київ", кіоск на Овруцькій стояв не законно, бо був розташований на зеленій зоні перед будинком.

"Не зрозуміло, навіщо взагалі ставити ці кіоски. Якщо "соціальний хліб" дійсно "соціальний, то не треба витрачати додаткові кошти на встановлення МАФів – його можна просто продавати у супермаркетах чи інших магазинах. У нас місто на ринок перетворюється", - обурилася Єскіна.

Вона розповіла, що "Київхліб" поставив кіоск просто на газоні, бо, виявляється, на місці, де мав стояти цей ларьок, стоїть інший незаконний МАФ.

За словами депутата, щоб прибрати ларьок з зеленої зони, вона звернулась до директора Департаменту благоустрою Дмитра Білоцерковця, також написала депутатське звернення, повідомила голову Шевченківського району, що кіоск беж жодних дозволів стоїть на зеленій зоні.  

"Цей кіоск не просто пересунули, а прибрали геть. Чи буде він встановлений повторно і де саме, я не знаю. Але якщо він знову з’явиться десь на газоні, я домагатимуся його демонтажу", - запевнила Єскіна.

 Свіжий кіоск на Лісовому масиві стоїть просто на траві. Фото Octap Motyzochka

Вона порадила киянам, які помічають такі незаконні МАФи "Київхліба" на тротуарах чи газонах, робити все, щоб ці кіоски прибрали.

"Кияни не повинні залишатися байдужими. Перш за все треба звертатися до міського кол-центру 1551, можна написати інформаційний запит на директора Департаменту благоустрою, можна звернутися до мене – я зроблю усе можливе, щоб допомогти у вирішенні цього питання", - сказала Єскіна.

Вона також пообіцяла, щго домагатиметься демонтажу МАФів, фото яких кияни опублікували під її постом у соцмережі.

 МАФ на  Луначарского, 1/2 теж знищує залишки зеленої зони перед будинком. Фото Vladimir Yastremsky 

"Я вимагатиму їх демонтажу. Але прибрати ці МАфи замало – треба приьягути до відповідальності посадових осіб "Київхліба" за те свавілля, яке вони влаштували в Києва. З цього приводу я вже звернулась до міського голови – щоб винні були покарані", - підсумувала Єскіна.

Водночас, як повідомляють столичні жителі "Київхліб", незважаючи на їхні скарги, продовжує нищити своїми кіосками газони і клумби та перекривати тротуари.

 "Сюрприз" від "Київхліба" на тротуарі. Фото Наталка Макогон

Так, на вулиці Градинській ларьок встановили на газоні біля супермаркету, на вулиці  Лаврухіна – просто на тротуарі, на Луначарского, 1/2 – на газоні перед будинком, на лісовому масиві – на єдиному клаптику трави на прибудинковій території.

Українська правда. Київ 

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ