Частина киян-діабетиків через "бюрократію" залишилась без інсуліну



Фото onmass.ru

Департамент охорони здоров’я визнає, що не може у повній мірі забезпечити хворих на діабет необхідними препаратами. Наразі місто не може купити третину необхідних ліків.

Про це повідомляє сайт столичної влади.

"7 з 29 препаратів інсулінів, якими місто повинно забезпечити хворих на цукровий діабет, сьогодні немає можливості закупити з абсолютно об’єктивних причин. Вирішення цієї проблеми не в компетенції міської влади", – сказала в.о. директора Департаменту охорони здоров’я Алла Арешкович.

Вона відзначила, що йдеться про такі препарати як Інсулін гларгін (Лантус або еквівалент); Інсулін людський генно-інженерний тривалої дії (Генсулін Н або еквівалент); Інсулін людський генно-інженерний короткої дії (Генсулін Р або еквівалент); Інсулін детемір (Левемір або еквівалент); Інсулін аспарт двофазний (Новомікс 30 або еквівалент); Інсулін аспарт (Новорапід або еквівалент) та Інсулін людський генно-інженерний подовженої дії (Протафан НМ або еквівалент).

За інформацією Арешкович 2 препарати не можуть бути закуплені, бо на момент оголошення торгів були взагалі відсутні в Реєстрі оптово-відпускних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення МОЗ.

Щодо інших 5 найменувань інсулінів, то їх не можна придбати, тому що ціни учасників конкурсних торгів перевищували ціни, передбачені зазначеним Реєстром.

"Департамент охорони здоров’я повністю – процедурно та фінансово – підготовлений до закупівлі. Як тільки МОЗ усуне зазначені перешкоди, ми зробимо все необхідне, аби кияни якнайшвидше отримали ці препарати", - сказала Арешкович.

Водночас вона наголосила, що поки "незважаючи на наші неодноразові звернення з цього приводу до МОЗу, помітних позитивних зрушень не відбулося", тому Київ вирішує питання, як безпечно перевести хворих киян на інші види інсулінів.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ