Київрада пропонує прибрати комуністичну символіку зі станцій метро



Станція "Либідська". Фото interkiev.livejournal.com

У Київській міській раді пропонують демонтувати комуністичну символіку на станціях столичного метрополітену.

Відповідний проект рішення підтримала 6 травня комісія Київради з питань культури та туризму, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з проектом рішення, запропоновано демонтувати комуністичну символіку на 9 станціях.

Зокрема, на станції "Героїв Дніпра" запропоновано прибрати емблеми Сухопутних, Військово-повітряних сил і Військово-морського флоту СРСР на дверцятах колійної стіни, а також смуги із різних видів полірованого каменю, що символізують кольори стрічки ордена Слави, зображення радянської зірки на колонах.

На станції "Вокзальна" – медальйони "Велика Вітчизняна війна", "Возз'єднання українських земель, 1939 рік", "У сім'ї вольній, новій", "За владу рад".

На "Арсенальній" можуть з никнути радянські зірки на декоративних решітках, а на станції "Університет" – радянські зірки на лампах освітлення.

На станції "Палац Україна" підлягає демонтажу мозаїка солдатів робітничо-селянської червоної армії в торці центрального залу, а також зірки червоної армії і радянської армії на колійній стіні; на "Шулявській" – композиція в торці центрального залу, написи комуністичних гасел на карнизі.

На "Берестейській", якщо рішення підтримають, доведеться демонтувати серп і молот на дверцятах колійної стіни; на "Либідській" – композицію радянських зірок у торці центрального залу і зображення радянської зірки на дверцятах колійної стіни; на станції "Політехнічний інститут" – барельєф у торці центрального залу.

Згідно з проектом рішення передбачається, що демонтаж цієї символіки здійснюватиме КП "Київський метрополітен" власним коштом, а департамент міського благоустрою КМДА забезпечить складування демонтованих об'єктів.

Проект рішення планують винести на голосування на найближче засідання Київради. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ