Забудовник скандального будинку Філарета не збирається зносити 2 поверхи?



Фото Юлії Нікітіної

Компанія "БК "Інтергал-Буд", яка виступає генпідрядником скандального комплексу у Десятинному провулку на замовлення УПЦ КП, не має наміру зносити 2 поверхи будівлі на вимогу міської влади.

Такий висновок можна зробити з офіційної заяви компанії, оприлюдненої на сайті забудовника.

"Компанія реагує на всі листи від органів державної влади, які вона отримує. Але офіційного листа від 29.04. 2015 від Київської міської ради з приводу цього будівництва отримано не було", - йдеться в повідомленні.

У забудовника запевняють, що "всі дозвільні документи по даному об’єкту були отримані вчасно і у порядку, встановленому державними нормами", а висота будівлі не вища за будинки, що розташовані поруч.

"На сьогоднішній день висота будинку по Десятинному провулку, 3-5 на 3 метри нижча від навколишньої забудови (висота сусіднього будинку по вул. Володимирській, 4 складає більше 34 м). Висота 27 м, вказана у листі від 29.04.2015, що потрапив у мережу Інтернет, суперечить викладеному у містобудівних умовах та у дозвільних документах, які були отримані раніше", - йдеться у повідомленні.

У компанії додали, що пішли на поступки громадськості і навіть знесли конструкції 9-го поверху.

"Спеціалісти компанії здивовані і готові детально вивчити усі додаткові документи по цій справі, якщо вони існують. Ми готові допомогти міській владі розібратися, чому виникло це непорозуміння", - підсумував генпідрядник скандального будівництва.

Як відомо, Київрада зобов'язала забудовника і колишнього регіонала Володимира Зубика протягом місяця знести верхні поверхи скандального комплексу, який він зводить у Десятинному провулку на замовлення УПЦ КП.

Київрада прийняла рішення про вимогу знизити висоту будівлі до 27 метрів ще на початку лютого, однак воно досі не виконане. Те засідання проходило у дивних умовах – зокрема, на ньому були присутні люди у формі батальйону "Донбас", які заявили, що захищають інтереси патріарха УПЦ КП Філарета.

Тоді у коментарі "Українській правді" представник прес-служби УПЦ КП Андрій Ковальов підтвердив, що будівля зводиться на замовлення патріархії, однак заявив, що верхні поверхи забудовник добудував на власний розсуд.

Втім пізніше церква опублікувала офіційну звернення, у якій заявила, що Ковальов не уповноважений давати такі коментарі, і звинуватила недоброзичливців у тиску.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ