На Майдані влаштували флешмоб "Маки пам’яті". ФОТО



1 травня на Майдані Незалежності відбувся флешмоб "Маки пам’яті", під час якого сотні молодих українців з червоними та чорними кульками в руках сформували квітку маку.

Про це у Facebook повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко.

Потім кульки відпустили в небо.

"Захід має на меті не просто розваги, він має і освітній характер: ми навчаємо дітей поваги до старшого покоління, вшанування пам’яті полеглих, які захищали свою Батьківщину. Країна потребує нового формату, а саме відзначення перемоги над нацизмом у дусі пам’яті та примирення, а не у вигляді помпезних заходів, які пропагують агресію", - цитує Старостенко сайт міської влади.

 

Чиновник висловила сподівання, що з кожним роком буде все більше прихильників традиції використання квітки маку як символу шани та пам’яті напередодні Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

 

Також на Хрещатику та Майдані Незалежності працювали близько 10 локацій, де кожен охочий міг долучитися до створення нагрудного знаку у вигляді квітки маку.

Також працювали майстер-класи з петриківського розпису, виготовлення прикрас із глини, створення віночків із маків тощо.

Фото з Facebook Ганни Старостенко та Діани Попової

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ