Київ вирішив створити інфоштаб для інформування про роботи на Поштовій площі


У Києві створять інформаційний штаб для оперативного інформування громадськості про археологічні роботи на Поштовій площі.

Про це заявила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, повідомляє сайт міської влади.

"Для того, аби громадськість оперативно дізнавалася про всі новини з місця знахідки артефактів на Подолі, мала доступ до об’єктивної інформації від першоджерела, ми вирішили започаткувати роботу інформаційного штабу", - сказвла чиновник.

Вона додала, що на початку травня щовівторка усі зацікавлені – журналісти, громадські діячі, активісти, – зможуть завітати до штабу та отримати всю актуальну інформацію.

"Переконана, це допоможе уникнути спекуляцій на тему збереження знайдених артефактів", – сказала Старостенко.

Вона додала, що штаб працюватиме на базі Центру археології НАН України (вул. Г.Сковороди, 9-Б). До його складу увійдуть провідні вітчизняні науковці та експерти в галузі.

Про початок роботи та детальний перелік членів штабу буде повідомлено додатково.

Як відомо, у лютому під час розкопок на Поштовій площі археологи на великій глибині знайшли частину вулиці середньовічного Києва.

Після цього міністр культури заявив, що забудовник з Поштової площі муситиме змінити проект.

12 березня на розкопках стародавньої вулиці Київ стався обвал ґрунту, і археологи призупинили роботи.

У квітні стародавню вулицю, знайдену на місці будівництва торгового центру на Поштовій площі, засипали землею. Таке рішення прийняла робоча група при Мінкульті, щоб зміцнити розкоп і захистити його від дощу і сонця.

Згодом мер Києва Віталій Кличко запевнив, що археологічна знахідка на Подолі буде збережена.

Заступник голови КМДА Ганна Старостенко заявила, що врамках торгово-розважального комплексу на Поштовій площі планується відкрити підземний музей на місці стародавньої вулиці часів Київської Русі.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ