Київрада знову вимагає знести два поверхи у скандальному будинку Філарета


Київрада зобов'язала забудовника і колишнього регіонала Володимира Зубика протягом місяця знести верхні поверхи скандального комплексу, який він зводить у Десятинному провулку на замовлення УПЦ КП.

Відповідну вимогу, підписану секретарем Київради Олексієм Резніковим, на своїй сторінці у Facebook оприлюднила активіст Юлія Нікітіна.

"…вимагаємо негайно зупинити будівництво комплексу будівель на пров. Десятинному, 3, літери А, Б та 5, літера Д у Шевченківському районі м. Києва та в місячний термін знести верхні поверхи будівлі до висоти 27 м", – сказано у документі.

Нікітіна пояснила, що мова йде про два верхні поверхи.

Фото: Юлія Нікітіна

Резніков у своєму документі додав, що у випадку невиконання вимоги договір про оренду ділянки буде розірвано, а забудовник – притягнутий до відповідальності за правопорушення у сфері містобудівної діяльності.

 

Як відомо, Київрада прийняла рішення про вимогу знизити висоту будівлі до 27 метрів ще на початку лютого, однак воно досі не виконане. Те засідання проходило у дивних умовах – зокрема, на ньому були присутні люди у формі батальйону "Донбас", які заявили, що захищають інтереси патріарха УПЦ КП Філарета.

Тоді у коментарі "Українській правді" представник прес-служби УПЦ КП Андрій Ковальов підтвердив, що будівля зводиться на замовлення патріархії, однак заявив, що верхні поверхи забудовник добудував на власний розсуд. Втім пізніше церква опублікувала офіційну звернення, у якій заявила, що Ковальов не уповноважений давати такі коментарі, і звинуватила недоброзичливців у тиску.

Українська правда

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ