Жителі Нивок: Під нашими вікнами знищують дерева під автостоянку. ФОТО. Доповнено


Жителі вулиці Туполєва звинувачують КО "Київзеленбуд" у знищенні дерев на догоду власнику автосалону, який планує там облаштувати автостоянку.

Про це "Українській правді. Київ" повідомила мешканка будинку №13а пенсіонерка Людмила.

"Знаєте, як облаштувати собі стоянку у Києві? Дуже просто! Треба домовитись з працівниками КО "Київзеленбуд ", дати їм грошей, і вони обріжуть дерева до голого стовбура, особливо, коли з'являється молоде листя. Тоді вже дерево точно засохне",- обурилась пенсіонерка.

 Дерева обрізали до стану "свічки" 

Вона розповіла, що 23-24 квітня комунальники обрізали тополі під їхніми вікнами "до стану свічки", хоча "Правила  утримання зелених насаджень у населених пунктах" дозволяють кронування дерев з 15 жовтня по 15 квітня, тобто, до початку їх вегетації.

"Зауважте, що комунальну землю під вікнами власник автосалону огородив парканом, а дерева були висаджені мешканцями будинку ще в 1965 році Схема дуже проста: пізно обрізані дерева засихають, їх спилюють, пеньки ховають під асфальт і роблять автостоянку", - обурилася Людмила.

 Ось так виглядали тополі до 24 квітня

Вона додала, що теж саме зробила адміністрація приватного ринку "Турбота", що на вулиці Туполєва, 13, де на місці загублених тополь стоять кіоски і авто.

Людмила додала, що місцеві мешканці звертались з цього приводу і до міліції і до відділу  ЖЕД-9 у справах озеленення, і до відділу благоустрою Святошинського району, однак на звернення жодна з інстанцій не відреагувала.

Як запевнив "Українську правду. Київ" голова Святошинської райдержадміністрації Ілля Сагайдак, ніякої стоянки на Туполєва, 13а не буде.

"Ніякої стоянки там не планують. Якась бабуся про це сказала, і всі б'ють на сполох. А насправді, обрізали сухі крони дерев, щоб не впали людям на голову", - заявив чиновник.

Фото надані Іллею Сагайдаком 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ