"Київзеленбуд" просить киян не палити багаття у лісах та парках


КО "Київзеленбуд" закликає киян утриматися від розпалювання вогнищ у лісах та парках столиці через високий рівень вогненебезпеки.

Про це повідомляє сайт комунального об’єднання.

У зеленбуді наголосили, що у пожежонебезпечний період розведення багать у лісі, крім спеціально відведених для цього місцях, забороняється.

Відзначається, що на території лісопаркових господарств Києва створено 37 зон відпочинку загальною площею 4702 га, які облаштовані мінералізованими смугами та укомплектовані необхідними засобами (лісові меблі, сформоване місце для кострища, накриття від негоди).

"Наразі оголошена небезпека ІV класу, а при V класі – забороняється розпалювати багаття навіть у спеціально відведених місцях. У разі виникнення пожежі, обов’язково треба виходити із зони пожежі проти вітру, а також зателефонувати за номерами: 101 або (044) 272-40-18", - йдеться у повідомленні.

У "Київзеленбуді" нагадали, що згідно з законом, особи, винні у порушенні вимог пожежної безпеки у лісах або за шкоду, заподіяну лісу, несуть адміністративну та кримінальну відповідальність.

Українська правда. Київ   

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ