Пожежу біля Чорнобиля контролюють на 100% - Шкіряк


Держслужба з надзвичайних ситуацій запевняє, що повністю контролює пожежу в "Чорнобильській пущі" і що підстав для хвилювання немає.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"Ситуація на 100% контрольована. Завдяки цілодобовій роботі та вжитим заходам нам вдалося зупинити поширення "верхового вогню" на значні території. Наразі триває ліквідація пожежі на площі близько 270 га. Радіаційний фон у зоні відчуження становить 0,021 мР/год. при допустимій  нормі 0,051 мР/год, у місті Києві  - 0,011 мР/год", - наголосив виконуючий обов’язки Голови ДСНС Зорян Шкіряк.

Він закликав громадян  не піддаватися паніці та "припинити реагувати на розповсюдження неправдивої інформації щодо підвищення радіаційного фону".

Шкіряк наголосив, що наразі здійснюється гасіння окремих осередків, для чого залучено понад 300 осіб та 50 одиниць техніки. Також на місці події працюють три літаки АН – 32П та вертоліт МІ-8.

До ліквідації пожежі залучено рятувальні підрозділи з Житомирської та Київської областей, міста Києва та Спеціального центру швидкого реагування. На місці працює штаб пожежогасіння.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ