Озеро "Тельбін" не забудують – Київрада



Фото надане "Українській правді. Київ" місцевими мешканцями

Київрада обіцяє розірвати договір оренди, за яким на березі озера "Тельбін" мали збудувати житлово-готельний комплекс зі спортивно-розважальним центром.  

Про це заявив голова комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування Володимир Прокопів, повідомляє прес-служба міськради.

За його словами, відповідний проект рішення комісія підтримала 24 квітня.  

"На засіданні земельної комісії було ухвалено рішення рекомендувати Київраді розірвати договір оренди з ТОВ "Аквапарк", якому у 2003 році надали ділянку в майже 5 гектарів для будівництва житлово-готельного комплексу зі спортивно-розважальним центром на березі озера "Тельбін"", - сказав депутат.

Так мав вигладати мали збудувати житлово-готельний комплекс зі спортивно-розважальним центром 

Він запевнив, що мешканці Березняків, які знесли не один будівельний паркан, протестуючи проти цієї забудови, "нарешті зможуть вільно відпочивати біля озера".

Згодом проект "скоректували" і на березі озера планували вибудувати три "свічки" 

Як відомо, протестні акції місцевих жителів проти забудови берега озера "Тельбін" тривали кілька років. Найбільш гострі були на початку 2013 року, коли забудовник замість аквапарку зібрався побудувати на березі озера три 30-поверхівки.

Екологи стверджували, що така забудова знищить озеро або перетворить його на болото.

Під час однієї з акції протесту мітингувальники заблокували рух транспорту по вулиці Юрія Шумського та зруйнували і спалили дерев’яний паркан навколо будівництва.

Фото з Facebook-сторінки Сохраним озеро Тельбин

Українська правда. Київ 

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ