Над "Жовтнем" нічого не надбудують – замовник реконструкції. ФОТО. Доповнено



Проект реконструкції кінотеатру "Жовтень" не передбачається жодних прибудов чи надбудов та зберігає попереднє рішення фасадів будівлі і її функціональне призначення.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили у компанії "Житлоінвестбуд-УКБ", яка є замовником реконструкції "Жовтня".

"Ми розділяємо стурбованість громади Києва стосовно подальшої долі славетного кінотеатру, тому ще раз наголошуємо, що проектом реконструкції будівлі кінотеатру "Жовтень" не передбачається жодних прибудов або надбудов та зберігається попереднє рішення фасадів будівлі і функціональне призначення об’єкту – кінотеатр", - йдеться в повідомленні.

 "Жовтень" станом на 28 квітня. Фото УП

У компанії відзначили, що згідно з висновком Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій отримали рекомендацію розібрати частину цегляної кладки стін, які постраждали під час пожежі. Також були розібрані стіни, які знаходилися у непридатному до подальшої експлуатації стані.

 Замовник реконструкції запевняє, що на даху не буде нових поверхів - будівельники лише відновлюють стіни, які були розібрані після пожежі. Фото УП

"Невиконання зазначених робіт могло б привести до часткових руйнувань конструкцій при виконанні будівельних робіт. Ці роботи були виконані під час проведення підготовчих робіт на об’єкті", - наголосили у "Житлоінвестбуд-УКБ".

У компанії додали, що наразі триває відновлення стін в попередньому вигляді відповідно до рішення Київради про відтворення будівлі кінотеатру "Жовтень", яким заборонено змінювати розміри будівлі, вигляд фасадів та функціональне призначення.

У прес-службі також відзначили, що наразі проект реконструкції кінотеатру дозатверджується, увазі громади його планують представити наприкінці травня чи у червні.

 Так кінотеатр має виглядати після реконструкції. Тут і далі фото надані "Житлоінвестбуд-УКБ"

 
 

Як відомо, столичні жителі висловили побоювання, що над кінотеатром "Жовтень", який постраждав від пожежі у жовтні 2014 року, можуть під приводом реконструкції надбудувати кілька поверхів. Людей стурбували десять рядів свіжої цегляної кладки на даху кінотеатру.  

Українська правда. Київ  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ