Пожежу під Чорнобилем локалізували – ДСНС



Фото з Facebook Шкіряка

Станом на 6:00 29 квітня пожежа на території комплексу лісового господарства "Чорнобильська пуща" у Зоні відчуження локалізована.

Про це повідомляє сайт Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 6 годину 29 квітня фронт пожежі оточений і зупинений. Ситуація контрольована. Гасіння осередків загорання продовжується", - йдеться в повідомленні.

"Радіаційна обстановка стабільна, потужність експозиційної дози на поверхні ґрунту та вміст радіонуклідів у воді не перевищують нормативних значень", - додають у ДСНС.

За словами в.о. голови Держслужби з надзвичайних ситуацій Зоряна Шкіряка, осередків відкритого верхового вогню практично не залишилось.

"Є окремі перекидання на маленькі частини молодих дерев, але вони не значні і пов'язані з поривами вітру. Крім того, на території продовжується тління трави і згорілих дерев", - написав він у Facebook.

Шкіряк відзначив, що з самого ранку працює пожежна авіація і "ефективно гасить залишки вогню".

"Радіаційний фон в нормі, жодних загроз немає. Всім спокійно, ніякої паніки! Йде планова робота. Всі підрозділи і техніка ДСНС, що залучені до гасіння пожежі в зоні відчуження, перебувають на місці і безперебійно працюють над подальшою локалізацією. Ніяких сумнівів, ми впораємося", - підкреслив в.о. голови Держслужби з надзвичайних ситуацій. 

Як повідомлялося раніше, 28 квітня у зоні відчуження ЧАЕС розкинулась масштабна лісова пожежа. До гасіння пожежі було залучено 51 одиницю техніки та 305 чоловік, у тому числі від ДСНС 39 одиниць техніки (з них  3 пожежні літаки та 2 вертольоти) і 253 чоловіка особового складу.

Столичні екологи заявляють, що Чорнобильські ліси загорілись ще 26 квітня, а причиною пожежі міг стати підпал.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ