Київ планує відкривати дитсадки просто у житлових будинках



Фото з сайту КМДА

Столична влада ініціює створення дитячих садків на перших поверхах житлових будинків.

Про це заявила заступник голови КМДА Ганна Старостенко під час інспекції дошкільних навчальних закладів у Солом’янському районі, повідомляє сайт міської влади.

"Міська влада звернулася до Міністерства охорони здоров’я та отримала згоду на відкриття дитячих садків у вбудованих приміщеннях житлових будинків. Зараз дуже багато будується житла, саме перші поверхи часто є нежитловою забудовою і здаються в оренду, тому ми пропонуємо створити такі невеличкі дитячі садки", – зазначила чиновник.

Вона наголосила, що для цього обиратимуть тільки ті новобудови, біля яких є відповідна інфраструктура та які відповідають вимогам для створення дитсадка.

Старостенко нагадала, що у столиці гостро стоїть проблема нестачі місць у дитсадках.

"Сьогодні понад 13 тисяч діток перебувають в електронній черзі. Цього року ми приймаємо також дітей із зони АТО та Криму, вже влаштовано 2 тисячі 710 малят до навчальних закладів поза чергою", - зазначила заступник голови КМДА.

Старостенко наголосила, що сьогодні потрібно розширювати мережу дитсадків, тому місто переглядає договори оренди і повертає ті приміщення, що використовувались не за своїм цільовим призначенням (загалом їх 57) та підтримує створення приватних дитсадків.

 Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ