Садибу Мурашка повернули у власність громади Києва


Верховний суд визнав недійсною передачу в приватну власність будинків по вул. Мала Житомирська, №№ 12а, 12б, 14а, 14б, у Києві, які є об'єктами культурної спадщини.

Серед цих будинків є і садиба Мурашка, яка з 2012 року віднесена до пам'яток історії та архітектури національного значення, повідомляє сайт Генпрокуратури.

У відомстві нагадали, що у 2007 році Головне управління житлового забезпечення Київської адміністрації уклало з ТОВ "Пантеон-Інвест" інвестиційний договір, за яким фактично відчужило вказаному товариству згадані будинки.

"Договір було укладено без проведення інвестиційного конкурсу та без погодження з Головним управлінням культурної спадщини", - наголосили у ГПУ і додали, що саме ці обставини стали підставою для позову.

У подальшому суди також визнали недійсними договори, за якими ТОВ "Пантеон-Інвест" продало ТОВ "Вестіга" будинки № 12а та №14а.

"Незважаючи на те, що законність судових рішень було підтверджено Вищим господарським судом України, ТОВ "Пантеон-Інвест" не полишало спроб добитись їх перегляду Верховним Судом", - йдеться у повідомленні.

Однак 22 квітня ВСУ підтримав рішення про незаконність передачі будівель у приватну власність та повернув історичні будинки громаді міста.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ