Обмануті інвестори пікетують ГПУ: заявляють про чергову "еліта-центр"



24 квітня вранці два десятки обманутих інвесторів ТОВ "Форум-інвест" пікетують Генпрокуратуру з вимогою зупинити квартині афери у столиці та допомогти їм повернути житло.  

Про це "Українській правді. Київ" розповіла голова ініціативної групи інвесторів Наталя Болобан.

"Ми сьогодні прийшли під Генпрокуратуру. Наразі  тут зо два десятки обманутих вкладників, люди підходять іще. Ми чекаємо зустрічі з генпрокурором Віктором Шокіним, щоб донести нашу проблему", - розповіла Балобан.

Вона додала, що "представник Печерського РУВС, який тут охороняє порядок, сказав, що генпрокурор Шокін буде нас приймати".

Люди заявляють, що будівництво на проспекті Перемоги, 115-А є квартирною аферою.

 Інвестори ще у 2007 році мали отримати отаке житло. Фото svyatoshyno.rajon.kiev.ua

"Тут держпідприємство "Житлоінбуд" мало надати майже 30 квартир для працівників Управління держохорони. Решту житла у багатоповерхівках продавали тим, хто повірив: забудовник, що будує житло для держструктури – не ошукає. Починаючи з 2004 року, інвесторам обіцяли, що об’єкт (дві висотки і торговий центр) побудують за три роки. Ошукали і працівників УДО, і більше 200 сімей", - пише у Facebook Роман Зінченко.

Але станом на 2014 рік жодну з будівель не те що не ввели в експлуатацію – їх навіть не добудували. Фото svyatoshyno.rajon.kiev.ua

Інвестори переконані, що це шахрайство прикривали в Управлінні держохорони України.

Мовляв, саме там заснували ДП "Житлоінбуд" і призначили директором Євгена Долгова.

"Під час власного 6-річного розслідування люди з’ясували, що Долгов як голова правління цементного заводу "Форум ДС" отримав кредит. Майже 73 мільйони гривень надав банк "Форум" під заставу усіх майнових прав на житлові і нежитлові площі об’єкту на просп. Перемоги, 115-А", - пояснив Зінченко.

Він додав, що на той час на ринку нерухомості в Україні діяла схема інвестицій у цінні папери. Тож інвестори укладали інвестиційні договори й купувати цінні папери, а майнові права мали набути лише по завершенні будівництва.

"Саме це дозволило Долгову заставити майнові права на нерухомість у банку "Форум". Згодом сума боргу склала понад 200 мільйонів гривень. Очевидно, це з несплаченими відсотками. Банк "Форум", куди люди переводили свої кошти згідно з інвестиціними договорами, викупив у 2012 році у німців нардеп-"регіонал" Вадим Новінський", - пише Зінченко.

За його словами, політик не зміг закрити дірку в 2,5 мільярди гривень й за рішенням Нацбанку почалася процедура ліквідації.

"Заставлені квартири тоді продовжували продавати. Для цього заснували ТОВ "Форум-Інвест", яким керував знову таки Євген Долгов", - додав Зінченко.

Згодом Долгова звинуватили у шахрайстві і оголосили у розшук. За рішенням суду 29 вересня 2014 року його затримали, але вже 3 жовтня 2014 року звільнили зі слідчого ізолятора через заставу у 1 мільйон 218 тисяч гривень.

Наразі Долгов вимагає у суді 100 тисяч гривень від членів ініціативної групи інвесторів Наталії Болобан та Олени Федоренко. Справу про захист честі і гідності розглядатимуть у суді Святошинського району 30 квітня.

Водночас інвестори, які 7 років шукають справедливості, сьогодні мусять судитись із банком, щоб відстояти своє право на житло.

Обмануті вкладники сподіваються, що їх почує нове керівництво Генпрокуратури.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ