Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/5538db770ad79/
Українська правда
Київ

Кличко попросив прокуратуру перевірити будівництво, яке веде депутат від "УДАРу"

23.04.2015  14:45


Скандальне будівництво на Микільській слобідці. Фото Руслана Андрійка

Мер Києва Віталій Кличко просить прокуратуру перевірити документи на будівництво на Микільській Слобідці, яке веде депутат від "УДАРУ" Максим Микитась.

Про це повідомляє прес-офіс політика.

"Враховуючи, що забудова цієї території викликала протести, скарги та звернення мешканців до органів виконавчої влади, просимо провести перевірку документів, на підставі яких видано дозвіл на виконання будівельних робіт, та в разі необхідності вжити заходів прокурорського реагування", – йдеться у зверненні Кличка.

Міський голова зазначив, що усі будівництва в Києві "повинні і будуть відбуватися прозоро і у відповідності до чинного законодавства".

А конфлікти, що виникають, за словами мера, мають вирішуватись мирно, шляхом відкритого діалогу.

Як відомо, 22 квітня на будівництво житлового комплексу "Сосновий бір", що на вул. Олевській, 15 у Святошинському районі, виїхали з перевіркою представники Генпрокуратури, УБЕП, УБОП, Київської та районної адміністрації.

Водночас у Дарницькому районі столиці триває демонтаж незаконного будівництва по вулиці Здолбунівській.

Столичні жителі також називають незаконним і протестують проти будівництва на Микільській слобідці, яке веде забудовник-депутат від "УДАРу" Максим Микитась.

Однак, конфлікт за цією адресою начальник столичної міліції Олександр Терещук назвав "проплаченою акцією".

А мер Києва, говорячи про це будівництво, закликав громадськість вирішувати проблеми незаконних забудов мирно.

Водночас компанія "Укрбуд", президентом якої є Микитась, і яка веде будівництво на Микільській слобідці, попросила правоохоронців захистити її від киян.

Як відомо, заступник голови КМДА Павло Рябікін та депутат міськради Олена Єскіна заявляють, що в Києві більше 140 незаконних будівництв. 

Київрада встановила відповідальність для голів департаментів Київської адміністрації, які допустили незаконні забудови в столиці.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.