На Оболоні відкриють перехоплюючий велопаркінг



Фото з сайту АВК

28 квітня в Оболонському районі столиці запрацює перехоплюючий велопаркінг. Там можна буде залишити велосипед під охороною, підремонтувати його, взяти в прокат та випити кави.

Про це повідомляє Асоціація велосипедистів Києва.

Таким чином активісти мають на меті поєднати велотранспорт з існуючою транспортною мережею. 

"Можливість проїхати невелику відстань на велосипеді щодня та залишити його в безпечному місці робить велосипедний рух більш привабливим для жителів віддалених районів Києва та передмістя", - переконані в АВК.

На велопаркінгу можна буде безкоштовно залишити на відповідальне зберігання особистий велосипед протягом робочого дня з 8:00 до 20:00.

У паркінгу також надаватимуть і платні послуги. Зокрема, нічне зберігання велосипедів, прокат та сервісне обслуговування велосипедів, продаж аксесуарів, засобів особистої гігієни для велосипедистів, продаж гарячих і холодних напоїв.

Асоціація велосипедистів Києва наголошує, що у Києві має бути 10-15 велопаркінгів біля ключових транспортних вузлів, щоб мешканці районів могли доїжджати до метро на велосипеді, а не на маршрутці і таким чином економити час і гроші.

Святкове відкриття велопаркінгу на Оболоні відбудеться 28 квітня о 10:00 на парковці біля ТЦ "Дрімтаун" (неподалік від метро "Оболонь").

Як відомо, минулого року перший велопаркінг відкрився біля метро "Виставковий центр".

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ