Продукти, що продають у переходах метро, можуть бути небезпечними для здоров’я


Пасажирам, які купують продукти харчування у МАФах на території підземки, варто звертати увагу на те, чи підключені кіоски до електроенергії і чи працюють у них холодильники.

На цьому наголосила прес-секретар КП "Київський метрополітен" Наталка Макогон.

"МАФи в переходах метро відключені від електропостачання. Холодильники в кіосках не працюють. Підсвітка на батарейках. Звертайте на це увагу, коли збираєтесь купувати продукти", - написала Макогон у Facebook.

 

Вона також оприлюднила фото відключеного від електропостачання кіоску на станції метро "Лісова", де продавали м’ясні вироби.

Як пояснила Макогон у коментарі "Українській правді. Київ", 130 орендарів станом на 1 квітня відключені від електропостачання у зв’язку з закінчення договорів.

"Яка це кількість МАФів сказати важко, бо часто орендарі орендують площу, де ставлять МАФ, розділяють його на кілька кіосків і здають їх у суборенду. Але основному відключені кіоски, що розміщені у вестибюлях і підземних переходах, що належать метро", - сказала речник підземки.  

"З 1 квітня вони відключені. Наразі тривають роботи з демонтажу. Уже демонтовані кіоски на станціях "Поштова площа", "Лівобережна" та "Осокорка". Усі ці торгові точки знаходяться на шляхах евакуації і не відповідають правилам пожежної безпеки, прийнятим у 2012 році", - наголосила Макогон.

Вона додала, що орендарі відмовляються залишати МАФи і продовжують у них працювати, підсвічуючи свій крам ліхтариками на батарейках.  

"Одна справа, коли продають шкарпетки чи годинники, а інша – коли продають кондитерські чи м’ясні вироби. За останні півроку ми отримали більше 100 скарг від пасажирів на МАФи, частина з них були на харчові отруєння", - наголосила Макогон.

Вона додала, що демонтаж відключених кіосків розтягнеться на кілька місяців через складність цього процесу і можливість проводити роботи лише вночі – після закінчення роботи метро і закриття станції.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ