"Київенерго" почала відключати світло за борги. Доповнено



Фото trust.ua

ПАТ "Київенерго" почала відключати світло мешканцям за борги за електроенергію.

Про це "Українській правді. Київ" повідомила жителька Печерського району Ольга.

Дівчина скаржиться, що світло відрізали без будь-якого попередження.

"Я винаймаю квартиру на Мічуріна. Досі за електроенергію платила власник квартири. Але вона сказала, що з квітня за світло маю платити я. Оскільки ми платимо за світло за попередній місяць, то я була готова іти платити у травні", - розповіла Ольга.

"Але 21 квітня мені відключили світло. А у дверях залишили записку, що відключають за борги. Наступного дня я відразу ж пішла платити. З’ясувалося, що за моєю квартирою є борг за три місяці. Власник квартири про жоден борг не говорила. Звісно, я його сплатила. Але світла досі нема", - додала Ольга.

У "Київенерго" запевнили, що відключили електропостачання мешканці вулиці Мічуріна через місяць після попередження.

"Було залишено попередження про відключення у разі несплати боргу 15 березня. У попередженні зазначалося, що якщо клієнт не згоден із зазначеною сумою заборгованості та має іншу інформацію щодо сплати за спожиту електричну енергію, то ПАТ "Київенерго" запрошує його до центру обслуговування клієнтів для проведення звіряння стану розрахунків", - йдеться у відповіді на запит.

"Оскільки протягом 30 днів після отримання попередження борг не було сплачено та ніхто з мешканців квартири не звернувся до центру обслуговування клієнтів, електропостачання зазначеної квартири було припинено", - пояснили у "Київенерго".

При цьому у компанії наголосили, що здійснюють відключення від електропостачання тільки в рамках чинного законодавства (Закон України "Про електроенергетику") і лише тоді, "коли накопичені борги систематично не погашаються".

"Згідно ієрархії нормативних актів, рішення органів місцевого самоврядування, що суперечать чинному законодавству, можуть оскаржуватися згідно діючих процедур", - йдеться у відповіді на запит.  

У "Київенерго" наголосили, що відновлення електропостачання здійснюється після оплати заборгованості та витрат за повторне підключення до електромережі (від 108,88 до 116,32 гривні).

"Після проведення оплати електропостачання помешкання буде відновлено протягом трьох днів", - підсумували у "Київенерго". 

Водночас у Київраді запевнили, що дії монополіста незаконні – вони суперечать нещодавно прийнятому рішенню про заборону відключати світло, газ, тепло та гарячу воду за борги.

"Це незаконно. Є відповідне рішення Київради", - сказала керівник прес-служби міськради Ірина Золотар.  

Рішення Київради забороняє відключати світло 

Як відомо, рішення, що забороняє припиняти надання комунальних послуг вступило в дію 17 квітня – у день його оприлюднення у газеті Хрещатик. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ