Кличко обіцяє жорстко карати корупціонерів



Фото kiev.klichko.org

Мер Києва Віталій Кличко пригрозив звільненням і карними провадженнями чиновникам і керівникам підрозділів, де процвітатиме корупція.

Про це він сказав на засіданні Антикорупційної ради 21 квітня, повідомляє прес-офіс міського голови.

"Кожен чиновник у Києві має знати, якщо кияни скаржаться на корупцію в його підрозділі – розцінюватиму це як його особисту відповідальність і участь у незаконних схемах. А це – не просто звільнення, а й наші звернення в прокуратуру, й притягнення до відповідальності. Інших варіантів немає", - підкреслив мер.

Він закликав учасників Антикорупційної ради надавати всю інформацію щодо будь-яких випадків корупції у столиці.

"А моя реакція буде жорсткою. Я це обіцяю. Нікого не захищатиму", - запевнив Кличко.

Мер відзначив, що потрібно дуже швидко визначити базові принципи антикорупційної програми. І доручив вже на наступному засіданні розглянути її проект.

"Я чекаю від вас відвертої розмови про випадки корупції в столиці. Більшість з вас представляють тут громадські організації. Спільно працюючи ми повинні створити таку ситуацію, коли у жодного чиновника і думки не буде про незаконні оборудки. Бо розумітиме, що відразу отримає по зубах!" -  наголосив Кличко.

Як відомо, наприкінці лютого Кличко підписав розпорядження про створення Антикорупційної ради при Київському міському голові.

У лютому столична влада оприлюднила корупційні схеми у КП "Київпастранс", де за 11 років вкрали понад 3 мільярди гривень, і передала відповідні матеріали аудиту правоохоронцям.

Як відомо, з 2001 року посаду гендиректора "Київпастрансу" займав Микола Ламбуцький.  У липні 2014 року він подав у відставку. 5 серпня Кличко звільнив Ламбуцького.

1 півріччя 2014 року "Київпастранс" закінчив зі збитком у 142,2 мільйона гривень.

За інформацією ТabloID, Ламбуцький носив годинник, вартістю 15 тисяч доларів.  

Влітку 2014 року внутрішній аудит Київської адміністрації виявив порушень на суму понад 195 мільйонів гривень. У кінці листопада перевірка у КМДА виявила порушень на суму понад 304 мільйони гривень. 

Як відомо, у Києві діє окремий "антикорупційний" номер телефону, за яким кияни можуть повідомляти про факти корупції в столичній владі – 0965881188.

У березні мер дав доручення провести аудит діяльності за попередні роки і виявити усі можливі корупційні схеми у кожному столичному комунальному підприємстві.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ