Підземні переходи Києва перетворять на арт-галереї. ФОТО



Підземні переходи у столиці обіцяють перетворити на справжні витвори мистецтва.

Зокрема, перехід біля Голосіївського парку розписати українськими орнаментами, а перехід на проспекті 40-річчя Жовтня – оформити у спортивному стилі, пише "Сегодня".

Проекти модернізації переходів розробили студенти Київського нацуніверситету будівництва та архітектури, а втілять їх у життя за кошти балансоутримувачів цих об'єктів. Оновити переходи планують вже до осені.

За словами голови Голосіївської райадміністрації Андрія Мельничука, ремонтні роботи найближчим часом розпочнуть у переходах біля Голосіївського парку, на вулиці Васильківській та на Голосіївському проспекті.

 

"Пізніше плануємо модернізувати всі пішохідні переходи в районі. Всього їх – 26", – сказав Мельничук.

Проводити підготовчі роботи будуть ремонтні бригади, а розписом стін займуться студенти-автори проектів та місцеві художники-графітчики.  

За словами голови ГО "Всеукраїнський студентський парламент" Олександра Котька, загалом студенти створили 40 проектів. 

"Всього у форумі брали участь 40 студентів, які представили 40 проектів. Кращими були визнані 10 робіт. Їх автори увійдуть в ініціативну групу, яка і буде розробляти проекти для всіх інших переходів. Ми плануємо, щоб кожен перехід у районі став індивідуальним арт-об'єктом", – сказав Котька.

 

За словами директора Департаменту благоустрою КМДА Дмитра Білоцерковця, модернізувати таким чином можуть переходи у всіх районах Києва.

"Якщо проект буде вдалим, то ми застосуємо його і в інших районах столиці. Зараз балансоутримувачі переходів якраз взялися за їх капітальні ремонти, оскільки КМДА пригрозила розірвати з ними договори, якщо вони не приведуть ці переходи до належного вигляду", – розповів Білоцерківець.

Тим часом почали перефарбовувати і облізлі паркани та огорожі, які торік активісти розмальовували у жовто-сині кольори. Вони знову стануть сірого і чорного кольорів. 

Як відомо, наприкінці минулого року митці кількох творчих груп, об’єднані в ініціативу "Арт мобілізація", перетворили підземний перехід під Європейською площею на своєрідну галерею вуличного мистецтва.

Ще раніше на стінах переходу під Європейською площею столичні активісти намалювали герби 5 міст: Запоріжжя, Харкова, Івано-Франківська, Донецька і Львова. Малюнки були виконані за мотивами художника Андрія Єрмоленка.

Фото "Сегодня"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ