Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/5534f540c945b/
Українська правда
Київ

Попов не збирається платити потерпілим і піде до Євросуду

20.04.2015  15:46

Екс-голова Київської адміністрації Олександр Попов не має наміру відшкодовувати збитки потерпілим, яких побили 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності.

Про це він сказав після суду 20 квітня, повідомляє "Укрінформ".

У понеділок Шевченківський райсуд Києва заслухав майже 20 заяв потерпілих, після чого головуючий суддя Оксана Хардіна оголосила перерву в засіданні до 15 травня.

"У зв'язку з обмеженим часом суддів, які зайняті й у інших справах, суд ухвалив відкласти судове засідання з повідомленням всіх осіб на 15 травня на 9 годину ранку", - сказала Хардіна.

Попов після суду сказав, що в разі визнання винним, сплачувати позовну суму не буде.

"Я співчуваю потерпілим, але злочину я не скоював. У тому випадку, якщо суд доведе мою провину, - а я чомусь впевнений, що це буде так – сплачувати матеріальні і моральні претензії я не збираюсь. Думаю, що рішення по відношенню до мене буде політичним, тому вже готуюсь відстоювати свою невинність у європейських судових інстанціях", - заявив він.

Загальна сума цивільних позовів потерпілих, що надійшли до суду, становить майже 23 мільйони гривень. Таких заяв 44.

Як відомо, досудовим слідством ГПУ Попову інкримінують пособництво працівникам органів внутрішніх справ, які 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності в Києві жорстоко побили 84 активістів.

Екс-голову КМДА звинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ст. 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів та мітингів, вчинених за попередньою змовою групою осіб), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 365 (пособництво у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу.

У березні адвокат Попова заявив, що у екс-голови КМДА вимагають відшкодувати 50 мільйонів гривень.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.