Кличко: Будівельної анархії не буде



Кличко обіцяє демонтувати будівлю на перетині проспекту Григоренка і вулиці Здолбунівської. Фото kiev.klichko.org

На незаконних забудовах у Києві вилучатимуть техніку та порушуватимуть кримінальні провадження проти забудовників-піратів.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції будмайданчиків 15 квітня, повідомляє прес-служба політика.

Він відзначив, що останнім часом спостерігається хвиля протестних настроїв серед населення щодо незаконних забудов, які виникають у скверах і парках.

Серед незаконних мер назвав будівництво на вулиці Здолбунівській, на яке ніяк не відреагувала районна влада.  

"Будівництво триває. Потім виросте будівля, без жодних документів будуть продані квартири, потім виникне чергова "Еліта-центр". Якщо документів на будівництво немає, якщо відбувається порушення закону, будівництво повинне бути припинене, а винні – притягнуті до відповідальності", - зазначив Кличко.

Він наголосив, що ділянка на Здолбунівській належить місту Києву, її незаконно захопили, а отже "ця незаконна споруда буде демонтована, котлован залитий".

"Тут хлопці-тітушки охороняють будівництво, хтось їх найняв. У нас не дуже гарна ситуація з мобілізацією. Тож у мене прохання до воєнкома: якщо хлопці мають багато сил, не потрібно охороняти незаконні будівельні майданчики, а потрібно охороняти кордони країни", - сказав Кличко. 

Також мер запевнив, що будуть демонтовані незаконні будівництва на перетині проспекту Григоренка і вулиці Здолбунівської та на вулиці Фанерній, 5а.

"Зараз міліція відкриває кримінальне провадження, будівельна техніка буде заарештована і тоді знайдеться власник, і ми встановимо, хто стоїть за цим незаконним будівництвом. Немає значення, це депутат чи простий громадянин, - закон однаковий для всіх. Ми поставимо крапку в цій будівельній анархії", - підкреслив Кличко.

Мер також дав розпорядження зібрати і надати йому та київській міліції всю інформацію щодо незаконних забудов, МАФів, парковок, рекламних носіїв, які не мають законних документів.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ