Київ може втратити садибу Мурашка – депутат



Фото texty.org.ua

Депутат Київради Тетяна Меліхова заявляє, що Київ може втратити садибу Мурашка.

Про це повідомляє сайт політика.

"22 квітня о 10.00 відбудеться засідання Верховного суду щодо розгляду ухвали Вищого господарського суду про допущення касаційної скарги колишнього власника садиби Мурашка (ТОВ "Пантеон-Інвест") проти рішення судів щодо повернення Садиби до комунальної власності Києва", - заявила Меліхова.

Вона відзначила, що підставою для винесення відповідної ухвали стало те, що садиба Мурашка не внесена до Держреєстру нерухомих пам’яток України. Відтак колишній власник Садиби наполягає на тому, що історична будівля не є пам’яткою, а тому Київ нібито незаконно відібрав в нього Садибу.

"Оскільки суди по різному трактують питання статусу об’єктів культурної спадщини, які не внесені до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, є небезпека, що суд стане на сторону недобросовісного колишнього власника садиби Мурашка", - переконана Меліхова.

Вона висловила переконання, що столична влада повинна зробити все, щоб "одна з перлин Києва – садиба Мурашка – не потрапила до рук забудовників, які навмисно доводили її до руйнування всі ті роки, поки вона була у їхній власності".

Як відомо, у січні 2013 року землю під садибою Мурашка повернули у власність міста.

Після цього на той час голова Київської адміністрації Олександр Попов обіцяв, що садибу Мурашка приведуть до належного стану, а подальшу долю об’єктів культурної спадщини вирішать кияни.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ